Spaghetti Bolognese is een klassieker. Door zelf te variëren kun je er je eigen draai aan geven. Onderstaand recept is bij mijn man en mij een groot succes. Handig ook om de saus voor de helft in te vriezen om een andere keer te gebruiken. Wanneer je geen alcohol wilt gebruiken kun je de wijn uiteraard weglaten. Voeg dan wat extra tomaten toe.
Nodig
2 uien
3 teentjes knoflook
2 winterwortels
2 stengels bleekselderij
250 gr. kastanjechampignons
Stuk knolselderij
300 gram rundergehakt of vegetarisch gehakt.
400gr gezeefde tomaten
1dl.rode wijn
2 theelepels tijm
2 theelepels oregano
Peper uit de molen
Olijfolie
Bereiding
Snipper de ui en knoflook
Schaaf de wortel,en snijdt de bleekselderij in kleine stukjes.
Snijdt de champignons in plakjes.
Verhit de olijfolie en voeg ui,knoflook,wortel en bleekselderij toe.
Na een paar minuten de champignons én het gehakt toe.
Maak het gehakt met een vork goed los. Na 5 minuten de gezeefde tomaten, de wijn en de kruiden toe.
Nog 20 minuten laten pruttelen.
Kook ondertussen de spaghetti gaar.
Tip
De knoflook is een variant, omdat ik nog een stukje in huis had. Zo kun je natuurlijk ook restanten groenten in dit gerecht verwerken. Overigens had ik al eerder een ‘andere spaghetti Bolognese recept‘ op TrotseMoeders.nl geplaatst. Klik <HIER> voor dat recept.
Smakelijk eten!
Voor andere recepten van Trotse Moeders, klik hier >>>>