Woezel en Pip: De boot gaat om!

Woezel en Pip maken zelf een boot.
Ze gaan het water op.
Maar de wind waait hard. Te hard.
Het gaat bijna helemaal mis…

Je kunt nu ook zelf de avonturen van Woezel en Pip lezen in Vies vies vies, De boot gaat om! en Een ster voor Pip. De verhalen worden steeds iets moeilijker. Probeer het maar!

Recensie
Leren lezen gaat het beste met boeken die de kinderen aanspreken. Dat is zeker het geval met de leesboekjes van Woezel en Pip bij mijn dochter. De boot gaat om! wordt meteen uit mijn  handen getrokken en mevrouw begint ijverig te lezen.

Het blijkt een spannend avontuur te zijn van twee ondernemende hondjes. Wanneer er op een winderige dag een kleed voorbij komt waaien, bedenkt Pip zich geen moment. Ze gaan een boot maken. Woezel vindt het een leuk idee, maar durft toch niet zo goed. Het waait zo ontzettend hard! Toch laat hij zich overhalen door zijn vriendje, maar of dat nu wel zo slim was…

De boot gaat om! is een kleurrijk leesboekje dat geschreven is op het AVI M3 niveau. Halverwege groep drie kunnen kinderen dit boekje dus prima zelfstandig lezen. De prenten van Woezel en Pip zorgen ervoor dat er ook genoeg te zien is en het verhaal wordt op levendige wijze in beeld gebracht. Mijn meisje ligt regelmatig dubbel van het lachen als ze het verhaal leest en de tekeningen bekijkt. Ik word er dan ook met enige regelmaat bij geroepen, alleen maar om de plaatjes te bekijken. Voor de fans van Woezel en Pip een absolute aanrader om zelf te lezen!

Zoals bij alle Woezel en Pip producten steun je met de aankoop van dit boekje ook weer de Guusje Nederhorst Foundation.

Woezel en Pip: De boot gaat om! – Guusje Nederhorst
Leren Lezen, hardcover, 26 pagina’s, Moon Uitgevers
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Zelf leren lezen met Stink AVI’s

Echt leren lezen is vooral oefenen. Eerst met letters en klanken, daarna met woordjes. Voordat …