Annet Huizing wint Zilveren Griffel met Hoe ik per ongeluk een boek schreef

hoe-ik-per-ongeluk-een-boek-schreef-zilveren-griffel-copyright-trotse-moeders-6Katinka wil schrijfster worden. De verhalen komen zomaar op in haar hoofd. Maar ze weet niet goed hoe ze ze op papier moet zetten. Daarom trekt ze op een dag de stoute schoenen aan en klopt aan bij haar overbuurvrouw Lidwien, een beroemd schrijfster. Lidwien wil Katinka wel schrijftips geven, in ruil voor hulp in de tuin.

Lidwien stelt Katinka allerlei vragen over wat lezen en schrijven voor haar betekent. Ze leert haar formuleren en vooral kijken, en Katinka schrijft en herschrijft haar leven. Want haar moeder is al jaren dood en haar vader is verliefd of heeft een midlifedinges. Of allebei.

Ondertussen hoort Katinka steeds meer over het leven van Lidwien, dat óók de moeite van het opschrijven waard is. En terwijl er een bijzondere vriendschap ontstaat, leert Katinka iets over het leven en schrijft ze per ongeluk een boek.

hoe-ik-per-ongeluk-een-boek-schreef-zilveren-griffel-copyright-trotse-moeders-3

Een Zilveren Griffel is een prijs voor de best geschreven kinderboeken. Waarom Annet Huizing deze prijs kreeg, wordt direct duidelijk wanneer je Hoe ik per ongeluk een boek schreef in handen hebt. Het heeft meerdere lagen, meerdere verhaallijnen en is daarnaast een soort cursus in hoe je een boek kunt schrijven.

hoe-ik-per-ongeluk-een-boek-schreef-zilveren-griffel-copyright-trotse-moeders-4

Behalve dat het wijze levenslessen mee kan geven, denk ik dat het ook kinderen kan inspireren tot het zelf op papier zetten (of desnoods elektronisch intypen) van hun eigen verhalen en beide eigenschappen van dit boek zijn op zichzelf al de moeite waard om dit goed geschreven boek te bekronen naar mijn mening.

hoe-ik-per-ongeluk-een-boek-schreef-zilveren-griffel-copyright-trotse-moeders-5

Bij het boek zit een werkschriftje voor kinderen die zelf ook een boek willen schrijven met op iedere bladzijde een tip of een aanwijzing. Mooi pakketje dus om cadeau te doen.

hoe-ik-per-ongeluk-een-boek-schreef-zilveren-griffel-copyright-trotse-moeders-2

Hoe ik per ongeluk een boek schreef – Annet Huizing
Bekijk op bol.comHardcover (130 pagina’s) met apart werkschriftje, uitgeverij Lemnisaat
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Het lammetje dat een varken is

Bij de titel Het lammetje dat een varken is, ben ik al verkocht. Geen gezeur …

Share
Share