Geheimen (De Royals 3) [recensie]

Ella heeft haar hart verloren aan Reed, de aantrekkelijke bad boy van de steenrijke familie Royal. Ondanks al zijn rotstreken gelooft ze in hem. Maar zelfs voor overlever Ella zijn de problemen van Reed en zijn vier broers op zijn zachtst gezegd een uitdaging.

Reed gaat voor Ella door het vuur. Maar om zijn eigen leven en daarmee dat van Ella te redden, moet hij zijn dubieuze verleden achter zich zien te laten. Kan hij dat? En lukt het hen om de geheimen van hun families voor eens en voor altijd te ontrafelen?

Let op: deze recensie bevalt spoilers als je deel 1 en/of deel 2 van De Royals nog niet hebt gelezen.

Recensie
‘Verraad’, het vorige deel, eindigde op een zinderend hoogtepunt met de dood van Brooke, de arrestatie van Reed en het plotselinge opduiken van Steve O’Halloran. Het leven van Ella, die net een beetje begon te wennen aan haar nieuwe leven bij het gezin Royal, stond in één keer weer volledig op z’n kop. Geheimen gaat naadloos verder waar ‘Verraad’ is gebleven.


In Geheimen draait het om twee belangrijke vragen.
Allereerst Steve, hij is de biologische vader van Ella en iedereen dacht dat hij dood was. Wat is er met hem gebeurd?
Maar vooral: wie heeft Brooke, de vriendin van Callum, de vader van de vier Royal-boers, vermoord? Reed is de hoofdverdachte, maar eigenlijk wil niemand geloven dat hij dat heeft gedaan. Of was hij het toch?

Dit alles speelt zich af tegen de achtergrond van een dure high school ergens in North Carolina waar de onderlinge machtsstrijd tussen leerlingen de boventoon voert. Waar alle problemen met geld, of geweld, worden opgelost. En waar met name hormonen regeren. Geen hoogstaande literatuur, maar wel heerlijk ontspannen leesvoer om bij weg te dromen. Want hee, een bad boy als Reed Royal, die aantrekkelijk en sexy is, die jou verafgoodt en die bovendien stinkend rijk is, daar droomt bijna ieder meisje wel eens stiekem van. En in de vorm van een boek zijn dit soort jongens veilig!


De hoofdstukken zijn afwisselend vanuit het perspectief van Reed of Ella geschreven. Een leuke extra dimensie is het opduiken van Steve, die zich ook direct opdringt als vader van Ella. En dat terwijl Ella helemaal niet gewend is aan een vaderfiguur en net een beetje gevoel begint te krijgen bij het feit dat ze onderdeel is geworden van het gezin Royal.

De Royals lezen is als een ultieme guilty pleasure. Het is een high schoolserie op televisie, maar dan in de vorm van een boek. En net wat minder braaf, gezien de doses geweld en seks die in het boek voorkomen. Het boek balanceert daarmee op het randje van young en new adult, gezien de high school setting en de leeftijd van de hoofdpersonen neig ik naar (oudere) young adult.
Via de site van de uitgever kan je vast het eerste hoofdstuk lezen (maar dat zou ik pas doen als je de eerste twee delen hebt gelezen).


Geheimen is het laatste deel over Ella en Reed. Het schrijversduo Erin Watt  heeft nog twee delen in de Royals-serie geschreven, maar daarin staat Easton centraal. Ik ben wel benieuwd naar die delen, want Easton is ook een boeiende figuur, iemand met wat meer humor dan de meer rechtlijnige Reed.

Geheimen – Erin Watt
Young adult, paperback, 366 pagina’s, Uitgeverij de Fontein
Bestel ‘Geheimen’ hier >>>>

Voor alle delen van De Royals, klik hier >>>>

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Mijn jaar na jou

Als je zou kunnen sterven van schuldgevoel, dan zou ik dood zijn. Zoals ook eigenlijk …

Share
Share