Ik eet zelf geen vlees, maar mijn man wel. Met dit recept kun je voor iedereen een lekker groentegerecht maken, en dan kun je zelf kiezen of er vlees of vleesvervanger bij geserveerd wordt. En de wijn is eenvoudig te vervangen door groentebouillon. Een lekkere lichte maaltijd voor iedereen dus!
Nodig
2 courgettes
lente-uitje
olijfolie
kerstomaatjes
tijm, knoflook, verse gember.
olijven
1 dl witte wijn of groentebouillon.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°
Snijd de courgette in kleine stukjes
Snijd de lente ui in niet te kleine stukjes
Wok de courgette ongeveer 5 minuten, voeg daarna de lente ui toe.
Even later de kruiden.
Naar smaak kan er ook nog peper en of zout bij.
Doe alles in een ingevette ovenschotel.
Voeg er een beetje groentebouillon bij, of, een scheutje witte wijn.
Zet de schotel zo,n 25 minuten in de oven.
Lekker met gebakken aardappels of aardappelpuree.
Voor de vleeseter een karbonaadje.
Voor de vegetariër, pikant gekruide quorn en dés.
Smakelijk eten!
Voor andere recepten van Trotse Moeders, klik hier >>>>