De wisseltante

De wisseltante is een leesboek geschreven door Hilda Algra en geïllustreerd door Betje.com.  Het boek heeft 52 bladzijden, eerder schreef Hilda Algra het boek De Kanjerklas. Het boek geeft aan vanaf 8 jaar en dat klopt wel.

Recensie
Als je begint met de achterkant van het boek te lezen krijg je gelijk zin om te beginnen. Het leuke aan dit boek vindt ik dat het verhaal begint met: Alle kinderen zijn bijzonder in de kanjerklas. Elk kind heeft wel iets speciaals”. Want zo is het natuurlijk ook. De namen zijn wel even wennen want Kwasiba en Kismet hoor je niet alle dagen. Maar dat went snel. Het verhaal is op een leuke makkelijke manier geschreven  met verrassende elementen die je in een normaal boek niet tegenkomt maar wel bij het verhaal past. Kinderen lezen het zo door als ze in de gaten hebben dat het bij het verhaal hoort.

Boekuitleg
De kanjerklas gaat op een schoolreisje naar de dierentuin. daar gebeuren vreemde dingen. Kevin hangt ondersteboven, Katinka slingert tussen de bomen en een schildpad verandert in schildpaddensoep. Wat of wie zit daarachter? Zelfs als de kanjers dat eenmaal weten, valt het nog niet mee om alles en iedereen weer normaal te krijgen.

De Wisseltante – Hilda Algra
jeugdboek, hardcover, 52 pagina’s, juffrouw Emmens
Bestel dit boek hier via Bol.com >>>

Share

About Ingrid

tonnie.hospers@zonnet.nl'
Ik ben getrouwd met Tonnie en moeder van drie kinderen. Myrthe geboren in 2002, Stefan in 2004 en Patrick 2006. De jongste is verstandelijk gehandicapt wat zich uit in een ontwikkelingsachterstand van ruim een jaar tot anderhalf. Hij zit op speciaal onderwijs maar is een heerlijk spontaan, lief, ondernemend maar soms ook erg ondeugend jongetje. Het hebben van een kindje wat anders is dan gemiddeld heeft natuurlijk wel zijn invloed op het wel en wee in het gezin maar we proberen er allemaal zo normaal mogelijk ermee om te gaan. Ik ben supertrots op alle drie mijn kanjers. Myrthe en Stefan leren door Patrick rekening te houden met anderen die anders zijn/denken/doen. Ze zijn lief behulpzaam en zorgzaam en hebben een groot verantwoordelijkheids gevoel t.o.v. hun broertje. Naast het recesseren werk ik nog 2 dagen in het ziekenhuis als secretaresse en 1 avond per week in de thuiszorg als ziekenverzorgende. Naast het zorgen voor anderen vindt ik lezen helemaal top evenals dingen ondernemen met het gezin en heerlijk buiten zijn. Lezen is voor mij een heerlijk moment voor mezelf hetgeen ik dan ook probeer iedere dag te creëren al is het maar een half uurtje.

Check Also

Hamstersaurus Rex – Tom O’Donnell

Hij heeft dinotanden, messcherpe klauwen… en een heel zachte vacht! Het is Hamstersaurus Rex, de …

Share
Share