De koraalprinses

coverIn het tweede deel van de Prinsessen van Fantasia-serie leren we Kalea, de Koraalprinses, kennen. Kalea woont met haar twee broers in paleis Vergeetmeniet op Sterreneiland. Op een dag spoelde er een mysterieuze schipbreukeling aan, die de naam Kaliq Zaba droeg. Vanaf dat moment gebeurden er vreemde dingen op het eiland en werd een van Kalea’s broers ontvoerd. Hoewel Kalea aanvankelijk geen enkele verdenking jegens de schipbreukeling koesterde, veranderde dat snel toen Kaliq Zaba net zo onverwacht weer verdween als hij kwam. Tegelijkertijd bleek er iets kostbaars uit het paleis te zijn gestolen …

Recensie
De Koraalprinses is het tweede deel van de serie Prinsessen van Fantasia. Mijn jongste dochter van negen kreeg voor deze recensie het boek in de goedkopere pocketeditie. Niets mis met deze editie, het enige verschil met de duurdere gebonden editie is dat de druk in zwart-wit is in plaats van in kleur.

IMG_3160
In het eerste deel hebben we kennis gemaakt het de IJsprinses, nu is het de beurt aan Kalea de Koraalprinses. Ook dit boek speelt zich af in het Fantasia-rijk, dat bekend is van meer boeken uit de Geronimo Stilton-serie.

IMG_3165

Mijn jongste vindt het een leuk boek. Ze gaf aan in het begin even moeite gehad te hebben om er in te komen. Het begin was wat saai geloof ik, maar als je dat eenmaal hebt is het een leuk boek. Nou ja, dat moet ook eigenlijk wel met een boek van Thea Stilton, bekend van de Thea Sisters. Volgens mij leest het ook vlot en prettig. Het verhaal gaat over een spannend avontuur, maar gelukkig niet te spannend. Een leuke kennismaking met het fantasy-genre. Hier kan je vast een stukje lezen. Zoals gebruikelijk is het boek voorzien van duidelijke plattegronden (ik hou daar altijd wel van) verzorgde illustraties en extra weetjes die samenhangen met het verhaal.

IMG_3162
De Koraalprinses is het vervolg op De IJsprinses, maar kan ook prima los gelezen worden. Mijn dochter is benieuwd naar de volgende delen. Wat haar vooral ook intrigeert is dat er vijf prinsessen en vijf rijken zijn, maar dat de serie zes delen heeft …

IMG_3159
De Prinsessen van Fantasia is een echte meidenserie, de tegenhanger voor jongens is De Ridders van Fantasia, waarvan Het kristallen zwaard het tweede deel is. Mijn jongste heeft toch echt een voorkeur voor de eerste serie … 😉

De Koraalprinses – Thea Stilton
Bekijk op bol.comJeugdfantasy, paperback, 288 pagina’s, uitgeverij De Wakkere Muis
Bestel dit boek hier >>>>

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

De Wolventemmer, Opgejaagd – jeugdboek Barbara Jurgens

Als wolventemmer is het Runa’s taak om de bedreigde wolven uit Italië naar een veilige …