Het Enige Boek in je Koffer [recensie]

Help! Ken je dat? Je koffer wil niet meer dicht. Toch wil je elke avond een verhaaltje voorlezen aan je kinderen van 3 en 8 jaar. En dan liever niet 15 keer dezelfde… Dan neem je één vakantievoorleesboek mee: ‘Het Enige Boek in je Koffer’!

Het bevat 28 knotsgekke versjes en grappige verhaaltjes: over Timo die naar de dierentuin gaat maar eigenlijk alleen maar dinosaurussen wil zien, over Sam de dierenonderzoeker die in een leeuwenpak tussen de leeuwen woont en over een rupsje dat ervan droomt om ooit eens te vliegen … 

Recensie
Hoge verwachtingen had ik van dit boek! Want ik ben inderdaad zo’n moeder die een doos vol boeken meeneemt op vakantie. Voldoende boeken om te kiezen zodat er voor alle drie de kinderen leuke verhalen zijn om voor te lezen. Nu ze wat ouder zijn, is de doos nog voller: ook voldoende boeken om zelf te lezen. Het Enige Boek in je Koffer zou voor ouders van kinderen tussen 3 en 8 jaar voldoende zijn om de vakantie mee door te komen? Ik ben benieuwd!

 

Laat ik beginnen met dat ik echt verrast ben door de diversiteit van de verhalen. Er zijn korte versjes, maar ook verhalen die meerdere pagina’s beslaan. Ze zijn -zonder uitzondering- leuk om voor te lezen (ook voor de voorlezer). Een prima voorleesboek dus, en niet alleen voor de vakantie!

De illustraties zijn bijzonder en maken het boek nog aantrekkelijker. Of het het Enige Boek in mijn koffer zou zijn? Ik denk het niet, met drie kinderen heb ik toch meer verhalen nodig. Maar wanneer je 1 kindje hebt in de leeftijd van 5-8 jaar, dan kom je met dit boek een heel eind!

 

Het is naar mijn mening ideaal wanneer je meerdere kinderen hebt, tussen ongeveer 3 en 8 jaar (of iets ouder, de verhaaltjes zijn vooral leuk voor de oudere kinderen denk ik). Je kunt dan iedere avond voor ieder kind een passend verhaal kiezen (en de anderen laten meeluisteren).

Het Enige Boek in je Koffer – Pip & MAKI
Hardcover, pagina’s, uitgeverij Hoogland & van Klaveren
Bestel dit boek hier >>>>

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

Expeditie Archeon – kamperen in Archeon [verslag deel 2]

Kamperen in Archeon, dat is misschien niet het eerste waar je aan denkt wanneer je …