De verboden rivier

De verboden rivierDe roman De verboden rivier vertelt het verhaal van 4 broers die in een stad in Nigeria ontsnappen aan het strenge toezicht van hun vader. Ze gaan vissen in de rivier die voor alle dorpelingen verboden is. Daar doet een dorpsgek hun een vreselijke voorspelling: Ikenna, de oudste broer, zal door een visser vermoord worden. Deze voorspelling zet de band tussen de broers op het spel en ontketent een aantal tragische gebeurtenissen van haast mythische proporties.

Recensie
De verboden rivier is de debuutroman van schrijver Chigozie Obioma, is meteen in vijftien landen uitgekomen en genomineerd voor een aantal prestigieuze prijzen. En dat is goed te begrijpen…

Het boek is geschreven vanuit het perspectief van 1 van de 4 broers; hij vertelt het verhaal van de broers Ikenna, Boja, Obembe en hijzelf, de jongste van het stel. Broers in leeftijd van 9 tot 15 jaar waarvan de strenge vader plotseling overgeplaatst werd door zijn werk zodat hun moeder en zij (inclusief nog een zusje) er alleen voor stonden.

De verboden rivier 2

Het kostte mij in het begin wat moeite om alle namen te doorgronden. Van de broers, de vrienden, van de regio waarin het verhaal zich afspeelt enzovoort. Bij een nieuw boek is dit altijd even een dingetje, maar bij een boek als deze helemaal. De verboden rivier 1Zeker omdat ik helemaal niet bekend ben met Afrikaanse culturen, talen  en namen. Dat dit verhaal zich dus afspeelt in Nigeria maakt de opstartfase even wat lastiger. Menig maal heb ik in het begin terug gebladerd naar de eerste bladzijdes om te achterhalen welke broer nu wie is. Maar geloof mij… dit is zeker de moeite waard!

De verboden rivier is een boek dat je in een ruk uit leest. Dat je dus vastgrijpt en niet meer los laat. Het boek is zeer overtuigend geschreven en neemt je echt mee naar die locatie. Alsof ik het verhaal zelf ervaar. Heerlijk als ik even zo kan ontsnappen aan mijn dagelijkse beslommeringen en helemaal kan duiken in dit verhaal. Een verhaal dat spannend en aangrijpend is. Zo spannend zelfs dat het mijn voorspelling van het verhaal nog vele malen overtrof. Briljant!

De verboden rivier – Chigozie Obioma
Roman, hardcover, pagina’s, Uitgeverij De Geus
Bestel dit boek hier >>>>

About Saray

saray@hupemail.nl'
Met mijn man en onze drie dochters, huisdieren en veel boeken, woon ik in West-Friesland. Ik ben actief in de gemeente waar ik woon, werk fulltime, kook en tuinier graag en ben bovenal moeder.

Check Also

De verloren verteller

Ik houd van lezen. En ik houd van boeken, gewoon, papieren boeken. En sommige boeken …