Show Dogs [verslag]

Al een hele tijd had mijn tweeling zin om naar Show Dogs te gaan. Ze hadden de trailer gezien en wilden echt graag de film-met-de-pratende-honden gaan kijken in de bioscoop. Tot mijn verrassing wilde de Trotse Vader van mijn kinderen ook mee. Dat is uniek, want hij zit liever niet in de bioscoop maar ook hij dacht dat dit een film was waar hij van mee kon genieten!

Eerst wat algemene informatie:

Show Dogs – trailer en informatie

Zelf heb ik bij dit soort films, vol grappige momenten, vaak het gevoel dat alle leuke momenten al in de trailer te zien zijn, maar Show Dogs bleek leuker dan ik zelf had verwacht. Behalve humor, zat er ook veel vaart in het verhaal en waren er soms echt onverwachte ontwikkelingen.

De film is niet eng, het is echt een film om met het hele gezin naar toe te gaan. De adviesleeftijd is 6+ maar ik denk dat iets jongere kinderen deze film ook prima zullen begrijpen en dat hij niet te spannend voor hen is.

Mijn tweeling heeft zitten schateren. Hun favoriet was “Karma”: een hond die wel héél relaxed en ‘zen’ was. Zelf vond ik Daisy erg schattig en uiteraard was Max de held! Max is een politiehond die moet samenwerken met agent Frank om een baby-panda terug te vinden. Ze gaan undercover in Las Vegas om met een hondenshow mee te kunnen doen. Die show is namelijk een dekmantel voor handel in exotische dieren en ook de winnaar van de show loopt het risico verhandeld te worden.

Natuurlijk is er veel hulp, zoals van een eerdere kampioen (erg grappig) en een honden-fan. Ook de trainster van Daisy zit in het goede ’team’, maar hoe zit het met die vriend die al jaren een winnende hond heeft….. Verder is er een luchtbrigade in de vorm van drie duiven. En er zijn talloze andere honden en baasjes.

Enorm knap hoe deze film gemaakt is. Met echte honden die ‘de show stelen’ en goed acteerwerk van de mensen eromheen. Hoe de honden ‘praten’ en hoe het lijkt alsof de teksten kloppen met de beweging van hun bekken is prachtig gedaan.

Kortom: echt een heerlijke film voor het hele gezin! Bewijs: de Trotse Vader van mijn kinderen heeft meegenoten 😉 Show Dogs draait nu in de Nederlandse bioscopen. En inderdaad… het verhaal doet denken aan Miss Congeniality, compleet met wax-ellende….

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

Win 4 vrijkaartjes voor de première van de film Berend Botje – het mysterie van het ei [winactie]

Vanaf 29 september 2021 is de bioscoopfilm Berend Botje: het mysterie van het ei te …