Met de kids naar Zuid-Engeland – de leukste tips

vlag-groot-britannieWanneer je op zoek bent naar een vakantie voor het hele gezin, denk je wellicht niet zo snel aan Zuid-Engeland. Maar deze regio heeft zoveel te bieden! Bovendien rij je via het Belgische Oostende zo naar Duinkerken, vanwaar je de ferry naar Dover in Zuid-Engeland kunt pakken.

Aan boord van de ferry
Wanneer je een overtocht vanuit Duinkerken naar Dover wilt maken ben je in 2 uur al het kanaal over! Aan boord is er genoeg te doen voor zowel de ouders als de kids, deze kunnen namelijk gezellig spelen in de kinderspeelplaats en smullen van het kindermenu. Eenmaal aangekomen is er genoeg te zien en te doen, een aantal tips op een rij:

Tip 1. Groombridge Place Gardens
De kinderen kunnen naar hartenlust spelen in Groombridge Place Gardens. De bijzondere speeltuin bevat een avontuurlijke route met tunnels, touwladders en touwbruggen. En natuurlijk het ‘Magische Bos’: met een nest dinosauriërs, een labyrint uit de oudheid en reuzenschommels. Voor de jongens onder ons biedt de Ferrariclub uitkomst: hier mogen ze zelf plaatsnemen achter het stuur. Een jongensdroom komt uit!

leedscastle

Tip 2. Vele kastelen
De graafschap Kent staat bekend om haar vele kastelen. En een aantal hiervan zijn ook uitermate geschikt om met de kids te bezoeken. Zo is Leeds Castle gebouwd op 3 eilandjes en dateert uit de 9e eeuw. Je vindt hier het kasteel zelf, een wijngaard, een doolhof en een vogelpark. Een ander kasteel is Penshurst Place, met een speelgoedmuseum en grote speeltuin. Hier kunnen de kids onder andere zelf historische spelletjes uitproberen of een harnas aantrekken. Volop vermaak gegarandeerd!

Tip 3. Port Lympne Wild Animal Park
Op safari in Engeland: het kan! Port Lympne Wild Animal Park is een van de grootste wildparken in Groot-Brittannië. De dieren zitten niet opgesloten, maar lopen rond door het park. Maak dus zeker een jeepsafari en het kan zomaar zijn dat je oog in oog staat met een zebra, giraffe of olifant! Ook de accommodaties zijn een aanrader: zo kun je onder andere aan ‘glamping’ doen in de luxe Elephant Lodge of overnachten in een boomhut die van alle gemakken is voorzien.

portlympnepark
Tip 4. Monkey Bizz
Vlak bij de plaats Chatham ligt Monkey Bizz. Deze enorme indoorspeeltuin ligt op slechts een uurtje rijden vanuit Dover. Terwijl jij als trotse moeder geniet van een hapje en een drankje in het Bizz Cafe, kunnen de kinderen heerlijk spelen in de indoor jungle de Monkey Maze, football spelen in de Sports Zone of lekker klimmen en springen in de Tots Town.

Wil je ook op vakantie naar Zuid-Engeland? Dan ben je met de route Duinkerken Dover zo het kanaal over! Meer informatie vindt je op www.dfdsseaways.nl/duinkerken-dover.

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Slapen aan de rand van de Savanne – gezinsvakanties in Beekse Bergen!

Slapen aan de rand van de Savanne, ontbijten met zicht op neushoorns, giraffen, struisvogels, zebra’s en …

Share
Share