Sporten bij Nemo

Deze zomer kan je gaan sporten in Nemo… Echt waar! Dit jaar namelijk gaat de speciale zomertentoonstelling namelijk over sport en hoe technische innovaties topsporters helpen betere prestaties te leveren. Van roeien tot voetbal, van wielrennen tot atletiek.

Zo leer je bijvoorbeeld dat een bepaald zwempak invloed heeft over hoe makkelijk je door het water glijdt en maak je kennis met de meest ronde bal ter wereld. Maar wist je bijvoorbeeld dat je als voetballer het beste een rood tenue aan kan hebben? Dit blijkt bij voetballers de kleur van de winnaars te zijn. Is het dan toeval dat het Spaanse voetbalteam, gekleed in rood, zondag voor de 3e keer op rij de winnaar is geworden op een groot landentoernooi? Onderzoek heeft in ieder geval aangetoond dat keepers met een rood shirt aan gemiddeld meer penalty’s tegenhouden. Waarom dit is? Dat leer je dus bij Nemo…

Zoals je gewend bent bij Nemo Amsterdam, kan je ook heel veel doen. Dit is toch eigenlijk het leuke van dit technologisch kindermuseum. In deze tentoonstelling Sportlab kan je zelf 5 verschillende sporten uitoefenen en dit bijhouden in je eigen sportpaspoort. Hoe ver kan jij roeien en hoeveel penalty’s kan jij tegenhouden? Je reactievermogen test je met het stokken vangen. Om op de foto te kunnen op de hoogste trede met een heuse beker in je handen, moet je wel ook nog zo snel als je kan een rondje fietsen en heel erg hoog springen… Het leuke aan deze vijf interactieve onderdelen, is dat je na elke eerste poging een handige tip krijgt van coach Bart. Hierna kan je het onderdeel nogmaals doen. Benieuwd of het lukt om jezelf te verbeteren!

Nemo Amsterdam is één van de leukste musea om naartoe te gaan met je kinderen. Ze kunnen zich helemaal uitleven op verschillende spelletjes, oefeningen en testjes. Ook voor meisjes is er volop te doen wat hun interesse heeft. Van levensgrote bellen blazen tot filmpjes opnemen met wat liefde voor je betekent. Het Sportlab is een ontzettend leuke toevoeging op de bestaande “collectie”. Eerlijk gezegd, het Sportlab zou een vast onderdeel moeten zijn binnen Nemo. Sport is zo’n belangrijk onderdeel in het leven van kinderen, dat je er eigenlijk niet onderuit kan. Zeker ook doordat de vijf activiteiten ook erg tot de verbeelding spreken. Ik moet daarbij wel opmerken dat deze tentoonstelling vooral aantrekkelijk is voor jongens tussen de 4 jaar en 10 jaar. Misschien wat toevoegen uit de meer klassiekere meisjes sporten om hen ook iets meer te prikkelen? Maar desondanks meer dan de moeite waard. Ga deze zomer echt even langs en laat je uitdagen voor een sportief rondje!

Voor meer informatie over Nemo Amsterdam of over deze tentoonstelling, kijk op e-nemo.nl.

About Mira Ahles

mira@dataunlimited.nl'
Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

Commotie in het Museum [spel-recensie]

Onze eerste #TrotseMoedersChallenge is een feit: we hebben ons eerste ‘vrijdagavondje-spelletjesavondje’ achter de rug en …