Nijntje bouwplaat Dierentuin

nijntje in de dierentuin bouwenCreëer in een handomdraai de wereld van Nijntje met deze stevige, kartonnen bouwplaat dierentuin. Zonder gebruik van een schaar of lijm worden de platen met een simpele handeling omgevormd tot speelfiguurtjes. Met deze set  kan een dierentuin gemaakt worden waarin Nijntje diverse dieren bekijkt, zoals de olifant, de pinguïns en de aapjes. De speelfiguren hebben een afmeting variërend van 5 tot 13 cm hoog.

Recensie:

Nijntje… Wie is er niet groot mee geworden? Het bekende konijntje van Dick Bruna is wereldwijd bekend en geliefd bij kinderen, maar ook veel volwassenen zullen door de warme herinneringen die ze aan dit konijntje hebben, ook op latere leeftijd genieten van de avonturen van Nijntje. De verhalen van Nijntje komen nu echt tot leven met deze speelset. Wanneer ik het plastic verwijder zie ik dat deze set bestaat uit twee kartonnen bouwplaten. De figuren zijn hier uitgestanst en het enige dat je als ouder moet doen is de stukjes eruit drukken.

Met een dochter van zeven in huis, besteed ik dit klusje lekker uit. De figuren laten zich er eenvoudig uitdrukken en mijn meisje, zet met gemak de figuren in elkaar. Er zit geen uitleg bij, maar het papier met de voorbeeldfiguren is duidelijk genoeg. Eigenlijk spreekt het ook wel voor zich. Je schuift onder elk figuurtje één of twee steuntjes in de daarvoor bestemde gleufjes. De kleuren verschillen, maar zitten logisch in elkaar. Grijs voor de olifant, groen voor de boom en geel voor de leeuw. Wanneer je toch twijfelt kun je even spieken op de plaatjes, maar echt noodzakelijk is het niet.

Wat opvalt is dat op het blad met voorbeeldfiguurtjes de hekken ontbreken. Maar eenmaal bezig met in elkaar zetten is al snel duidelijk dat de bruine rechthoeken met gaten erin bedoeld zijn om drie hekken van te maken. Dat maakt de dierentuin uiteraard compleet.
Wanneer je jongere kinderen in huis hebt, zul je als ouder zelf even de figuren in elkaar moeten zetten, maar daarna kun je heerlijk gaan genieten met je zoon of dochter van Nijntje en alle dieren.

Nijntje dierentuinMijn dochter begint al snel enthousiast met spelen en wandelt samen met Nijntje door de dierentuin. Als ouder ben ik vooral benieuwd naar de klemmende eigenschap. Want als kinderen gaan spelen met de figuurtjes, is het wel zo prettig als de staanders blijven zitten en er niet onderuit vallen zodra je een figuur optilt. Dit blijkt prima in orde te zijn, je kunt zonder problemen de dieren oppakken en verplaatsen, zonder vallende onderdelen.
Hier in huis hebben we er dus een paar bewoners bij: Nijntje en de dieren vind ik met enige regelmaat op de gekste plekken terug. Dan staan er opeens twee giraffen in de boekenkast of tref ik een krokodil aan in de vensterbank.

De speelfiguren zijn geschikt voor kinderen vanaf drie jaar en peuters en kleuters zullen zich zeker ook uitstekend vermaken met deze set. Echter moet je als ouder wel je kind in de gaten houden als deze graag nog voorwerpen in de mond doet. De levensduur van de kartonnen figuren zal zeker hard achteruit gaan wanneer er vrolijk op gesabbeld wordt en dat je kind op den duur karton naar binnen krijgt is te verwachten. Met kleintjes in huis moet je er dus bij blijven of de set na het spelen direct op een veilige plaats opbergen.
Kinderen komen over het algemeen vaak in de dierentuin en op deze wijze is het leren herkennen van de verschillende dieren nog leuker. Ook nodigen de speelfiguren uit tot het leren van de kleuren, doordat ze allemaal (grotendeels) uit één kleur bestaan.

Bestel Nijntje Bouwplaat Dierentuin hier >>>>

 

 

 

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

nijntje-boek in Nederlands met Gebaren

Toen ik het persbericht over de uitgave van een nijntje-boek in gebarentaal las, dacht ik …

Share
Share