Dit recept komt uit het nieuwste AH basiskookboek Opperdepop en is geschikt voor kinderen vanaf 10 maanden. Vette vis zoals makreel zit vol omega 3-vetzuren en die zijn essentieel voor de ontwikkeling van de hersenen en het zenuwstelsel. Zet dit slimme gerechtje dus geregeld op het menu.
Nodig voor 1-2 porties voor je kleintje:
200 g courgette
klein klontje boter
100 ml basisbouillon
paar takjes bieslook
30 g gerookte makreelfilet
Bereiding:
Snijd de courgette in blokjes. Verwarm de boter in een koekenpan en bak de courgette op laag vuur 10 min. Voeg de bouillon toe en stoof de courgette met de deksel op de pan in 10 min. gaar.
Druk de courgette met een houten lepel fijn en maak het eventueel iets smeuïger met wat bouillon. Knip of snijd de bieslook fijn en meng het erdoor.
Verdeel de makreel in kleine stukjes en schep het erdoor. Let goed op dat er geen graatjes meer in de vis zitten. Als het gerecht nog te grof is, pureer het dan met een staafmixer.
Voor meer informatie over Opperdepop en voor andere recepten, klik hier >>>>