Benji’s kerstfeest

Op de dvd Benji’s Kerstfeest staan een korte film en een korte documentaire, beide met het hondje Benji in de hoofdrol.

In de korte film, van ongeveer 25 minuten, is het hondje Benji met zijn baasjes in Zwitserland, in het dorpje Zermatt. Dat was een feest van herkenning voor mij, ik ben vroeger vaak in Zwiterland en Zermatt op vakantie geweest. Bij toeval – hoewel, is het wel toeval? – komen Benji en zijn baasjes in aanraking met de kerstman. De kerstman heeft zijn tenten niet opgeslagen op de Noordpool, maar in Zermatt. Er is een hele parallelle wereld, waar de kerstman zijn imperium bestuurt. Leuk om te ontdekken is dat de kerstman voor ieder land op de wereld zijn eigen outfit heeft, afhankelijk van wat de mensen verwachten. En de elven die de kerstman in dienst heeft, komen uit alle landen. De kerstman wil dit jaar geen cadeautjes rondbrengen. Na honderden jaren wil hij ook wel eens thuis zijn op kerstavond. Gelukkig weten Benji en de zijnen daar wat aan te doen!

Mijn dochters van 6 jaar en 10 jaar vonden de korte documentaire op de dvd volgens mij bijna nog leuker. Hierin zijn allemaal oude filmfragmenten te zien van Benji in tv-series en films. Bijzonder om te zien hoeveel je een hond kan leren. Dat vonden de meiden vooral erg leuk om te zien. Helaas is de dvd niet Nederlands ingesproken, maar ondertiteld. Dit maakt het voor jonge kinderen lastig om een en ander te volgen.

Ik vond Benji’s kerstfeest wel een onderhoudende dvd maar viel me eerlijk gezegd wel een beetje tegen. Ik had een gezellige kerstfilm met een grappig hondje in de hoofdrol verwacht. Meer het genre van bijvoorbeeld de Santa Buddies vieren kerstmis. Benji had echter een kleine bijrol en het ging vooral over de kerstman. Ook leuk, maar niet wat ik verwacht had. Gelukkig maakt het grappige hondje veel goed.

Bestel deze dvd hier>>

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

3 leuke bakideeën voor Kerst

Kerst is dé ideale tijd om gezellig met het hele gezin te gaan bakken. Op …