Overbelasting van het duimgewricht

Ken je dat gevoel dat je duim geïrriteerd of ontstoken aanvoelt? Vooral moeders met een baby zal dit bekend voorkomen. De irritatie komt doordat je opeens veel meer met je handen doet dan je gewoonlijk doet. Denk aan rompertjes aan- en uitdoen, luiers verschonen…
Steeds meer moeders dragen een duimbrace om de duim te ondersteunen en de pijn niet te voelen.

Het dragen van een duimbrace helpt én verlicht de pijn

Door het dragen van een duimbrace herstel je sneller van een duimblessure en verlicht je ook de pijn. Het fijne van een duimbrace is dat je duim wordt geïmmobiliseerd zonder de mobiliteit van de overige vingers te verliezen. Hierdoor kun je rustig je ding doen en toch de duim voldoende rust geven om te herstellen. Daarnaast ondersteunt een duimbrace ook het polsgewricht.

Duimbraces zijn in verschillende maten beschikbaar en meestal is de maatbepaling op basis van hand- of polsomvang. Zorg dat je precies de juiste maat neemt, zodat de duimbrace niet te strak, maar ook niet te los zit. Zo kan de compressie in de duimbrace goed zijn werk doen. De compressie in de duim brace is de druk die je op je hand ervaart. Dit zorgt niet alleen voor stabiliteit en het ontzien van het gewricht, maar zorgt er ook voor dat je bloedcirculatie constant wordt gestimuleerd en dit is de reden dat je sneller zult herstellen van je verrekking of verstuiking.

Vaak kun je zelf de compressie instellen. Dit via klittenbandsluiting waardoor de bewegingsbeperking van het duimgewricht ingesteld kan worden. Zit de duimbrace comfortabel en geeft het genoeg ondersteuning, dan kan je deze gerust de hele dag door dragen. Het is altijd aan te raden een brace voor het slapengaan af te doen, dit in verband met de liggende positie van je lichaam en het feit dat hierdoor je bloedcirculatie al verbetert en je duim kan rusten.

Een duimbrace kan gedragen worden bij:

  • Duimletsel
  • Duimverrekking of duimverstuiking
  • Pijn of ongemak aan de duim
  • Overbelasting
  • Duimartrose
  • Skiduim (verrekking van de gewrichtsband aan de binnenzijde van de duim)
  • Verrekte of ingescheurde gewrichtsband
  • Overstrekking
  • Ontwrichting
  • Instabiliteit van het duimgewricht

Sporten met een duimbrace

Het fijne van het dragen van een duimbrace is dat je het duimgewricht constant ontziet, waardoor je de rest van je hand gewoon kunt blijven gebruiken. Dit kan fijn zijn tijdens werk, maar ook zeker tijdens het sporten. Een duimletsel kan weken duren en gelukkig kun je met het dragen van een duimbrace gewoon doorgaan met trainen!

About Advertorial

info@trotsemoeders.nl'
Een advertorial is interessante content die gesponsord wordt door een of meerdere van onze partners. Heb je interesse in een advertorial, neem dan contact op met info@trotsemoeders.nl