Tekenatlas [recensie]

Screenshot 2015-03-26 at 22.32.42Vertrek op een fantastische ontdekkingsreis langs de schatten van de wereld, gewapend met potloden en stiften. – Teken kaarten, bedenk vlaggen, en lees allerlei grappige weetjes. – Vind een uitweg uit het labyrint van de Minotaurus, bereid je expeditie naar de Mount Everest voor en teken jezelf als koning of koningin. – Klim op een menselijke toren in Catalonië, versier Mexicaanse suikerschedels en ontwerp een patroon voor een Japanse kimono. – Pret verzekerd op deze wereldreis.

Screenshot 2015-03-30 at 12.42.47Recensie
Wat een geweldig idee: een atlas waarin je kunt tekenen, en dan nog wel met allerlei opdrachten waardoor je de wereld, de mensen en de gewoontes kunt leren kennen. Mijn dochter was meteen enthousiast. Ze is erg creatief en houdt er van steeds nieuwe dingen te bedenken.

Daar kreeg ze in dit tekenboek voldoende kans voor. Omdat ze in groep 4 zit, heeft ze nog niet voldoende kennis van aardrijkskunde om alle opdrachten zelfstandig te doen, maar dat maakte het nog gezelliger. Wanneer ze een aantrekkelijke kleurplaat zag, en de opdracht niet begreep, kwam ze naar me toe om uitleg. Zo heb ik haar ongemerkt wat kennis mee kunnen geven over bepaalde gebruiken in de wereld.

Screenshot 2015-03-30 at 12.42.25

Door de manier waarop ze deze informatie verwerkte in een tekening, zag ik dat ze het goed kon volgen en ik heb het idee dat de informatie op deze manier ook goed wordt opgeslagen. Screenshot 2015-03-30 at 12.43.25Overigens staat de Tekenatlas ook vol weetjes, erg leuk!

Maar los van het leerzame van deze Tekenatlas, is het vooral erg leuk om middels opdrachten creatief bezig te zijn. Mijn dochter en ik zijn in ieder geval erg enthousiast en de opdrachten die nu nog te lastig waren, zullen zeker over een tijdje aangepakt gaan worden, zodat we uiteindelijk een complete Tekenatlas hebben, met tekeningen die een beeld geven van hoe mijn dochter de wereld ziet en vorm geeft.

Tekenatlas – Aleksandra Mizielinscy & Daniel Mizielinscy
Bekijk op bol.comCreatief werkboek, 72 pagina’s, uitgeverij Lannoo
Bestel dit boek hier >>>>

Screenshot 2015-03-30 at 12.43.09

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Heerlijke hapjes uit de hele wereld

Toen we onlangs de verjaardag van de tweeling vierden, stond de tafel weer vol met …

Share
Share