Kennelijk is de meteorologische lente al begonnen, maar voor mij beginnen de seizoenen gewoon op de 21ste van de bijbehorende maand. De lente is vandaag dus echt begonnen! En om dat te vieren, deel ik graag een recept van culinair specialiste Carin Leenders de Vries voor een smoothie boordevol vitamine C, vitamine A, kalium en vezels: Red Sunshine Shake. Gezond en nog lekker ook 🙂
Nodig (voor 2 personen):
2 Florida grapefruits
1 limoen
200 g diepvries frambozen
verse gember
1,5 Griekse yoghurt
Bereidingswijze:
Snijd de Florida grapefruits horizontaal doormidden en snijd met een grapefruitmesje het vruchtvlees uit de schil. Doe dit in een blender.
Rasp de schil van de limoen en bewaar 2 theelepels. Voeg de bevroren frambozen, het sap van de limoen, rasp en de yoghurt toe. Rasp ongeveer 1,5 cm van de geschilde gemberwortel boven de blender.
Pureer alles op hoge snelheid. Voeg 4 ijsklontjes toe en crush het ijs. Serveer direct!