Rupsen horen poepen

Neem eens een bladerdouche, ga rock ’n rollen met alikruiken of doe de hagedissenkronkel. Met deze en vele andere doe-ideeën laat Rupsen horen poepen zien hoe je kinderen natuur kunt laten beleven aan de hand van zes zintuigen. Het enige wat daarvoor nodig is, is nieuwsgierigheid; de enige voorwaarde is vies mogen worden.

Het boek is overzichtelijk ingedeeld per zintuig en vertelt over de werking van elk zintuig bij mens en dier. Wat is een geluid eigenlijk en hoe werkt een neus? Aan de hand van leuke weetjes wordt duidelijk welk zintuig belangrijk is voor de verschillende dieren. Een slak kan bijvoorbeeld 40 meter ver ruiken, een libelle vliegt wel 60 kilometer per uur en vissen kunnen heel goed horen.

Recensie:
Zeg eens eerlijk, hoeveel weet jouw kind van de natuur af? Mijn dochter is gefascineerd door de natuur, maar toch zouden we vaker erop uit moeten gaan om de natuur echt te ontdekken. Elk beestje op de grond, de grassprietjes en de planten, ze bekijkt alles goed en wil ook alles weten wat het is. Soms moet ik haar het antwoord tot later verschuldigd zijn en moet ik het zelf eerst opzoeken. Wandelen in de natuur doen we wel, maar hoe beleef je de natuur nu echt goed? Dit boek staat boordevol natuurbelevenissen, keurig gerangschikt per zintuig. Luisteren naar de geluiden die je hoort in het bos, het herkennen van een specifieke boom door geblinddoekt te voelen en hoe kun je alikruiken (slakken bij de zee) uit hun huisje lokken? Met leuke weetjes, enthousiaste verhalen en prachtige foto’s krijg je meteen zin om er op uit te gaan. Per opdracht staat er aangegeven hoeveel kinderen er aan mee kunnen doen, hoeveel begeleiding er nodig voor is, leeftijdsindicatie en tijdsduur. Absoluut leuk om eens met een kinderfeestje te gaan doen. Wedden dat iedereen razend enthousiast zal zijn? Het boek is ook een leuke aanwinst voor leerkrachten die het over de natuur willen hebben met de kinderen.

Rupsen horen poepen – Jeanette Boogmans
Doe-boek, paperback, 208 pagina’s, uitgeverij K.N.N.V
Bestel dit boek hier via Bol.com >>

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Wildspoor

Susa Bobke is jaagster in de Allgäu, een van de mooiste natuurgebieden in Zuid-Duitsland. Op …

Share
Share