Annie MG Schmidt-week 2010

Annie M.G. Schmidt Week 2010

Van woensdag 19 tot en met zondag 30 mei 2010 is het weer Annie M.G. Schmidt-week. De 8e editie van deze jaarlijkse feestweek rondom de geboortedag van Annie M.G. Schmidt heeft als thema Pluk van de Petteflet.

Maar liefst tien dagen lang staan de boeken van Annie M.G. Schmidt in de boekhandel, in bibliotheken, op basisscholen en kinderdagverblijven in de schijnwerpers. En in het bijzonder de vernieuwde editie van Pluk van de Petteflet, met maar liefst 30 nieuwe illustraties van Fiep Westendorp die nog nooit eerder in boekvorm zijn verschenen. Ook wij besteden uitgebreid aandacht aan de keizerin van de kinderboeken.

De Keizerin van de kinderboeken

Annie M.G. Schmidt heeft al generaties kinderen vermaakt met de leukste verhalen. Van peuters en kleuters tot kinderen van 10 jaar oud. En ook nu zijn boeken zoals Jip en Janneke, Pluk van de Petteflet, Otje en Minoes niet uit de boekenkast te denken. Welk gezin heeft namelijk niet 1 of meerdere van haar boeken in de kast?

Wat gebeurd er op TrotseMoeders.nl?

Trotse Moeders zal elke dag tijdens deze speciale periode een boek van Annie M.G. Schmidt recenseren. Van bekende klassiekers, oude parels tot nieuwe boeken. Alles komt aan bod. Ook plaatsen wij in deze actieperiode artikelen met haar biografie, leuke feitjes over haar boeken en activiteiten. En we starten de Annie M.G. Schmidt-week gelijk goed. Vanaf de eerste dag kan je gelijk één van de nieuwe edities van Pluk van de Petteflet winnen.

Lees ook:
Wiplala Weer
Fieperdepiep Hoera!
Musical Wiplala Weer

About Mira Ahles

mira@dataunlimited.nl'
Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

Hoe maak je een babykamer in een ‘Fiep-Westendorp-thema’?

Een van de leukste dingen om te doen wanneer je zwanger bent, is nadenken over …