Glutenvrije, suikervrije en zuivelvrije pompoencake [recept]

Jullie hebben waarschijnlijk gemerkt dat ik namens Trotse Moeders lid ben van het Netflix Stream Team. Dat betekent dat ik jullie als eerste op de hoogte kan brengen van nieuwe producties en leuke weetjes. Onlangs hadden we een Stream Team avond in Amsterdam, met een kookworkshop en natuurlijk een preview van een nieuwe serie. Wil je het uitgebreide verslag lezen, inclusief foto’s, klik dan hier >>>>

unnamed (4)Een van de andere Stream Team leden, Diana (van Paleofamilie.nl) heeft het ultieme recept voor Halloween via Netflix gedeeld. Het fijne aan dit recept is dat het voor vrijwel iedereen geschikt is, het is namelijk glutenvrij, suikervrij en zuivelvrij en nog lekker ook! Hieronder het recept:

Nodig:
Water-kastanjemeel (Singoda flour) 150 gr
Gepureerde pompoen 150 gr
Palm- of kokosbloesemsuiker 40 gr
Gesmolten kokosolie 50 gr
Water 50 ml
Vers geraspte gember 2 theelepels
Kaneel 1 theelepel
Zuiveringszout/ natriumbicarbonaat/bakingsoda 1 theelepel
Appelazijn 1 eetlepel
Keltisch Zeezout 1 snufje

Bereiding:
1.Verwarm de oven voor op 170 graden.
2.Doe alle ingrediënten bij elkaar in de keukenmachine.
3.Draai de machine tot er een mooi glad beslag ontstaat.
4.Bekleed een klein cakeblik met bakpapier.
5.Giet het beslag in de cakeblik, doe het in de oven en bak het in 50 minuten gaar.
6.Prik met een satéprikker in de cake, als het er droog uit komt dan is de cake gaar.
7.Laat de cake afkoelen. Het is heerlijk als het nog een beetje warm is.

unnamed (6)

En smullen maar!

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 20 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van bijna 18 jaar.

Check Also

3 leuke bakideeën voor Kerst

Kerst is dé ideale tijd om gezellig met het hele gezin te gaan bakken. Op …

Share
Share