Wanneer een 10-jarige tweeling zelf mag kiezen uit het aanbod van Booking.com…..

Mijn kinderen zijn op de leeftijd dat ze mee gaan op vakantie wanneer wij gaan. En wij bepalen waar we heen gaan. Natuurlijk mogen ze meepraten over opties. Willen ze naar dezelfde plek terug, willen ze ver rijden, willen ze kunnen zwemmen etc. Maar de uiteindelijke keuze ligt bij ons, de ouders. En eerlijk gezegd meestal bij mij, de Trotse Moeder van ons drietal. 

Wat mij wel eens leuk leek, was om de tweeling eens zelf te laten kijken naar wat zij echt leuk zouden vinden.

Om ze op weg te helpen hebben we wel even samen gekeken naar de mogelijkheden, zoals kijken naar een reisdoel op maximaal 5 uur rijden. Of kijken naar een reisdoel met wifi, met een zwembad of in de bergen.

En toen gingen mijn twee jongste kinderen achter de laptop. Met een hoop gegiechel. Eerst zochten ze naar een kasteel, want mijn prinsesje wilde wel eens een nacht in een echte torenkamer doorbrengen. Ze vonden dit kasteel, waar mijn dochter graag een bezoekje aan wilde brengen.

Maar…. daar kun je niet in slapen. Dus weer verder zoeken en toen kwamen ze uit bij deze, en het leuke vonden ze dat huisdieren toegestaan zijn en onze pup dus mee zou mogen.

Maar… de tweeling had de smaak te pakken en keek verder. Naar ons favoriete Waddeneiland, naar bijzondere overnachtingen zoals in een boomhut of op een indoor camping.

Het was echt leuk om ze zo bezig te zien. En vooral leuk om de verschillende opties te bekijken. Ik was in de veronderstelling dat je bij Booking.com vooral hotelovernachtingen kon zoeken, maar het aanbod is veel diverser. Dat bracht de tweeling (en mij) op het volgende idee: een overnachtingsmogelijkheid zoeken in Parijs, voor het hele gezin.

We willen al een tijd met de kinderen naar Parijs. Mijn jongste zoon is echt gefascineerd door Parijs en wil graag naar het Louvre en alle dingen zien waar hij alleen nog maar van gehoord heeft. Mijn dochter wil graag de Seine op met een boot, en uiteraard veel pannenkoeken met Nutella eten en mijn oudste wil de Eiffeltoren graag bezoeken, en dan met name om te kijken naar de manier waarop deze geconstrueerd is. Zelf lijkt het me heerlijk om gewoon met de kinderen door de straten te lopen en de sfeer te ervaren.

We zijn er nog niet geweest met het gezin, omdat we een hotel niet zo aantrekkelijk vinden met drie kinderen. Ze zijn alle drie vroeg wakker en wachten & stil zijn tot je ‘mag’ ontbijten, is niet echt mijn idee van ontspannen aan de dag beginnen. Op zoek naar alternatieve dus! Ook hier heb ik de kinderen op weg geholpen en kwamen ze met een paar bijzondere opties.

Van boven naar beneden: een appartement-hotel met een prachtig uitzicht op onder andere de Eiffeltoren, een appartement-hotel iets dichterbij hetgeen we allemaal willen zien / doen (mij sprak ook aan dat er een koffiezet-apparaat aanwezig is…), een sfeervol appartement met een gezamelijke tuin en onze absolute favoriet:

Een appartement met een dakterras waar je over Parijs uitkijkt (op de foto zie je de Notre Dame). En dan zie je ook meteen dat mijn tweeling andere criteria heeft dan ik. Ik zou een lift niet erg hebben gevonden (6 trappen!) maar ik deel het enthousiasme van mijn tweeling en ga snel een paar dagen kiezen waarop we naar Parijs kunnen! Uiteraard zal ik een verslag schrijven over hoe het ons bevallen is!

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Op zoek naar een budget vriendelijke reis? Zoek niet langer: ga naar de Waddeneilanden!

Nieuwe culturen ontdekken en onvergetelijke ervaringen opdoen. Het hoeft allemaal niet veel te kosten, op …

Share
Share