Sinterklaas is de baas

Sinterklaas komt bijna op bezoek in de klas van Lisa en Jimmy. Daarom mogen ze hun schoen zetten. Jimmy heeft een schoen van zijn vader meegenomen, want daar past lekker veel in. De volgende dag heeft de Pakjespiet een enorme rommel gemaakt in de klas. En waarom moet Jimmy opeens huilen? Een dag voor het bezoek van Sinterklaas krijgt de juf vervelend nieuws over Sinterklaas, maar Jimmy weet een oplossing!

Recensie
Eindelijk, het moest er echt een keer van komen, een Sinterklaasavontuur van Lisa en Jimmy! Sinterklaas is de baas.
Lisa en Jimmy zijn twee lieve vrolijke kleuters die allemaal spannende, maar alledaagse avonturen beleven. Er zijn verschillende boeken verschenen over Lisa en Jimmy en mijn kleuter van vijf is dol op ze.

In Sinterklaas is de baas bereiden de kleuters zich voor op het bezoek van Sinterklaas aan de klas. Ze knutselen, zingen liedjes, zetten hun schoen en bedenken een toneelstukje. Thuis wil Lisa weer haar schoen zetten, al mag je dat volgens Jimmy niet zo vaak doen. Lisa zet dit keer haar schoen niet om een cadeautje te krijgen, maar om Sinterklaas een tekening te geven. Het paard moet natuurlijk ook iets, maar er liggen geen wortels meer in de koelkast.

Het verhaal biedt heel veel herkenning van wat er op school en wat er thuis allemaal gebeurt in de aanloop naar 5 december. De originele vondsten van een kleuter (spruitjes voor het paard bijvoorbeeld), het zou hier ook maar zo allemaal kunnen gebeuren.

Het boekje kent de vertrouwde opbouw van alle Lisa en Jimmy-boekjes. Een stuk of vijf, zes niet te lange hoofdstukjes en op iedere pagina de mooie illustraties van Dagmar Stam. De stijl van Dagmar Stam is heel herkenbaar. De illustraties zijn een prachtige aanvulling op wat er in de tekst staat ze gebruikt veel heldere kleuren en heeft oog voor detail. Ook in de illustraties is van alles te ontdekken. Lisa en Jimmy zonder Dagmar Stam is volgens mij niet mogelijk.

Sinterklaas is de baas is een echte aanrader voor deze tijd van het jaar. Om voor te lezen aan je peuter of kleuter van een jaar of 3 tot 6 en de wat oudere kinderen kunnen het zelf al lezen.

Sinterklaas is de baas – Vivian den Hollander
voorleesboek, hardcover, 32 pagina´s, Van Holkema & Warendorf
Bestel dit boek hier via Bol.com>>>

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

nijntjes voorleesfeest: speciale verzamelbundel voor 65 jaar nijntje

Eindeloos heb ik de boekjes van nijntje voorgelezen aan mijn kinderen. Nijntje aan zee, nijntje …