Dat sommige recepten meer zijn dan gewoon maar een recept ondervond ik 7 jaar geleden toen mijn allerliefste moeder overleed. Lees hier het verhaal achter de fameuze “Nouwensepap” (Klik hier >>>>)
En hier dan het recept van Moeders “Rijstepap”:
Ingrediënten:
1 liter volle melk van de koe van Theo
200 gr. dessertrijst
snufje zout
2 eieren ( met een beetje melk loskloppen)
100 gr. suiker
2 zakjes vanillesuiker
3 potjes slagroom van 0,25 ltr.
4 eetlepels suiker
2 zakjes vanillesuiker
1/2 literblik ananas (uitgelekt, en in stukjes gesneden)
Bereiding:
Melk met dessertrijst en snufje zout gaar laten worden.
Als het goed gaar is de 2 met melk losgeklopte eieren er goed door roeren, anders klontert het ei.
Dan even laten koken, maar goed blijven roeren.
Dan 100 gr. suiker er door roeren en 2 zakjes vanillesuiker.
Daarna goed koud laten worden. ( eventueel al een dag eerder maken)
Slagroom stijfkloppen met de suiker en vanillesuiker en door de goed afgekoelde rijst scheppen
De in stukjes gesneden uitgelekte ananas erbij, en dan alles luchtig door elkaar scheppen.
Eet smakelijk.