Het Zijden Huis – weefgetouwen, hekserij, wonderen….

Weefgetouwen. Hekserij. Wonderen. Een spookachtige historische roman. Zo staat te lezen op de cover van het nieuwe boek van Kayte Nunn. Het boek speelt zich in verschillende tijdvakken af maar is kennelijk niet (zoals zoveel historische romans) rondom romantiek of familieperikelen geweven, maar rondom het Zijden Huis waar in het heden een kostschool is en waar vroegere zijde verwerkt werd.

Het Zijden Huis telt 349 pagina’s en is uitgegeven door The House of Books in een paperback editie met een werkelijk prachtige cover. Het verhaal is losjes gebaseerd op een huis dat in

Inhoud:
Heden, Australische geschiedenislerares Thea Rust komt aan op een exclusieve kostschool op het Britse platteland. Voor het eerst in het 150-jarige bestaan van de school mag er lesgegeven worden aan een groep meisjes. Thea verblijft met hen in het Zijden Huis, een omgebouwde zijdefabriek met een donker en mysterieus verleden.

1768, Rowan Caswell verlaat haar geboortedorp om te werken voor een zijdehandelaar. Ze belandt in een nieuwe maar gevaarlijke wereld.

Mary-Louise Stephenson droomt ervan zijdeontwerper te worden, een baan meestal voorbehouden voor mannen. Haar verblijf in het Zijden Huis zal niet onopgemerkt blijven.

Hieronder kun je een recensie lezen van een eerder boek geschreven door Kayte Nunn:

De verdwenen brieven van Esther Durrant – Kayte Nunn

 

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

De heks van Limbricht

Mijn 15-jarige dochter is geïnteresseerd in boeken die een stuk waargebeurde geschiedenis bevatten. Waar ze …

Share
Share