Het Club van Sinterklaas Feest is het feest van het jaar!

Zondag 27 november, het is zo ver. Vandaag brengen mijn dochter en ik – namens TrotseMoeders.nl – een bezoekje aan het Club van Sinterklaas Feest in Rotterdam. Meteen bij binnenkomst is duidelijk dat de Ahoy is omgetoverd tot een waar Pietenparadijs. Overal waar je kijkt lopen Zwarte Pieten rond, zelfs achter de camera’s hebben Pieten de plaatsen ingenomen van de cameramannen en –vrouwen.
We nemen plaats in de Arena waar we kaarten hebben aan de zijkant van het podium. Fantastische plekken, want zo kunnen we alles goed zien. Kidz-DJ zorgt voor de muziek tijdens het wachten tot de show begint. Kinderen kunnen hun danstalenten laten zien en kunnen er zelfs een Cd’tje mee winnen. Maar bij dansende kinderen blijft het niet alleen… Ook wordt er een echte papa danswedstrijd gehouden waarbij drie papa’s het op het podium tegen elkaar opnemen! De vraag is natuurlijk, welke papa danst het beste?

Wanneer de show begint verschijnen de eerste Pieten vanuit de lucht. Via een kabel laten ze zich langzaam naar beneden zakken, om uiteindelijk vlak voor het podium hun voeten op de grond te zetten. Na deze spectaculaire entree van de Pieten begint de show pas echt.
De zwangere Nicolette van Dam presenteert de show en staat stralend op het podium. Qua optredens is er eigenlijk aan iedereen gedacht. Als eerste start een optreden voor de allerkleinsten onder ons. Niemand minder dan Bibi en Bart van de BiBa Boerderij verschijnen op het podium om een leuk feestje te bouwen. Natuurlijk ontbreken HiHa Haan, KiKaKip, PiPa Pony en KiKa Koe niet.

Als we via de televisieschermen een kijkje nemen achter de schermen zien we Ernst, Bobbie en Keet televisie kijken. Ze kijken naar het avontuur van Sinterklaas en de speelgoeddief. Gelukkig is het maar een film… Of toch niet? Aan het geschreeuw van de kinderen te horen is de speelgoeddief daadwerkelijk in zicht! Maar Nicolette ziet helemaal niets op de schermen. Alleen maar cadeautjes en geen speelgoeddief te bekennen. Zouden alle kinderen het dan verkeerd hebben gezien?

Tijd om er verder over na te denken is er niet, we gaan verder met de show. Ernst en Bobbie zingen natuurlijk een Sinterklaasliedje, maar brengen ook hun nummer “Jij bent een soepkip” ten gehore. Na hun optreden is het podium klaar voor een spetterend optreden van Keet, natuurlijk bekend van Telekids. Tijdens het optreden van One Two Trio Kindershow wordt het duidelijk dat de speelgoeddief toch echt aanwezig is in Ahoy. Er heerst even paniek, maar gelukkig hebben de Pieten alles snel onder controle. Alleen wachten we nog steeds op de komst van Sinterklaas. Gelukkig komt hij al snel op Amerigo de arena binnen gereden. Na een rondje door Ahoy stapt hij af en betreed ook hij het podium. Nu kan het feest pas echt beginnen, want geen Sinterklaasfeest zonder de goedheiligman natuurlijk!

Speciaal voor Sint treedt Ralf Mackenbach en Coole Piet Diego op. Daarna wordt het tijd voor wat spanning en sensatie met illusionist Christian Farla. Speciaal op deze dag wordt hij bijgestaan door Hocus Pocus Piet, die hem helpt met een paar van zijn acts. Sinterklaas vindt het toch wel wat spannend worden als de assistente van Christian in een kooi wordt opgesloten en probeert de illusionist op andere gedachten te brengen. Maar Christian gaat door met zijn act, maar gelukkig loopt deze goed af.

Sinterklaas schijnt de grootste fan van Jan Smit te zijn en hij betreed dan ook als laatste het podium om speciaal voor de Sint op te treden. Zeker bij het nummer “Als de morgen is gekomen” wordt er door de kinderen – maar vooral ook door de ouders – luidkeels meegezongen. Met het slotoptreden van Jan Smit is het ook de hoogste tijd voor Sinterklaas om gedag te zeggen. Het was een geweldige show voor jong en oud!

Bij de uitgang worden alle kinderen nog eens verrast door de Zwarte Pieten die klaar staan om een echte goodiebag uit te delen. Want natuurlijk hoort bij Sinterklaas een cadeautje. Een goed gevulde plastic tas met drie Speeldoosjes (Cd’tjes) van de Efteling en een DVD van David de Kabouter. Op de terugweg in de auto raakt mijn dochter niet uitgepraat over het fantastische feest.

Het Club van Sinterklaas Feest wordt zondag 4 december vanaf 9:14u uitgezonden op RTL 8.

 

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

The Christmas Show 2019 [verslag]

Zaterdag ben ik met mijn 13-jarige tweeling en een 14 jarige klasgenoot naar The Christmas …