Met de tweeling in Frankrijk – verslag [deel 1]

We keken er echt naar uit: helemaal naar Frankrijk op vakantie! Mijn oudste zoon bleef voor het eerst thuis, met zijn vader en onze oudste hond, dus ging ik met de pup en de tweeling naar de Bourgogne, een streek in Frankrijk die ik eigenlijk alleen ken van naam (vanwege de wijn….).

De reis verliep voorspoedig: ondanks enkele stops waar we wat spelletjes deden en gingen picknicken en waar de hond wat rond kon lopen waren we aan het eind van de middag op de camping, die heel eenvoudig te vinden is. Hij ligt aan de ‘Route du Soleil’, tussen Dijon en Lyon, vlakbij Maçon.

Op de camping zelf werden we vriendelijk ontvangen en kregen we de sleutel van een stacaravan die er nog gloednieuw uitzag en erg leuk is ingedeeld en ingericht. De tweeling heeft ieder een eigen kamer (met twee bedden) en ik heb uiteraard ook een eigen slaapkamer, met een heerlijk groot bed. Verder is er een uitgebreide keuken met veel spullen, een zithoek en een aparte eethoek (4 stoelen). Een doucheruimte met wastafel en een apart toilet. Je kunt je echt ruim bewegen in deze caravan, erg prettig.

Voor de caravan is er van hout een terras gemaakt waarop een grote tuintafel en 6 stoelen staan. De auto mag bij de caravan worden geparkeerd. Kortom: een luxe verbijf!

We kijken uit op een soort boerenschuur met tractoren en allerlei werkmaterialen. De tractor hebben we al in actie gezien, want na onze eerste nacht op de camping gingen we op een platte kar achter de tractor naar de markt!

Er is een wekelijkse markt in het dorpje Pont-de-Vaux en Parcival, de beheerder van de camping, bracht ons en een heleboel kinderen naar het begin van de markt. Erg leuk: op zitzakken achter de tractor langs het water. Anderhalf uur later werden we weer opgehaald, voldoende tijd dus om de verschillende kraampjes te bekijken, een verse wafel te eten en wat inkopen te doen!

De rest van de eerste vakantiedag hebben we op de camping doorgebracht: lezen, spelletjes doen, zwemmen (er is een groot zwembad!) en wandelen met de hond. Heerlijk!

De sfeer is prima hier, gemoedelijk en rustig. Er zijn kinderen van diverse leeftijden waar veel voorzieningen voor zijn. Opvallend veel kleine kindjes, die hier alle ruimte hebben. Ook voor mensen die van fietsen houden is het ideaal: langs de rivier de Saône is het vlak, maar ook in de verdere omgeving zijn prima fietspaden. De camping wordt ook als doorgangscamping gebruikt vanwege de praktische ligging, maar het is jammer om je verblijf hier kort te houden!

Het is geen grote camping. Daarom is het opvallend hoe veel er georganiseerd wordt. Iedere dag kun je ’s morgens gratis koffie drinken (erg gezellig, en praktisch omdat er ook gratis WiFi is en je dan ook even je mail kunt doornemen etc.). Gedurende de dag zijn er diverse activiteiten voor kinderen, zoals dieren voeren die op de camping ‘wonen’, knutselen, mini-disco etc. Op dag twee heeft de tweeling schelpen versierd (zo hebben we alvast een mooi souvenir). En we hebben nog meer activiteiten gedaan, daarover later meer!

Wordt vervolgd….

Voor meer informatie over camping Aux Rives du Soleil, klik hier >>>>

 

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Just Dance 2022

Waarom we weer een nieuwe Just Dance in huis willen halen? Gewoon, omdat het leuk …

Share
Share