Kleine Zevenslaper kan niet slapen

Kleine Zevenslaper kan niet slapen 2De zevenslapers bereiden zich voor op hun winterslaap. Alleen Kleine Zevenslaper kan niet slapen. Alle dieren proberen hem te helpen: de vos, de nachtegaal, de slak, de uil, de vleermuis, de beer… Ze vallen een voor een in slaap, maar Kleine Zevenslaper is nog klaarwakker.

Recensie
De prentenboek Kleine Zevenslaper kan niet slapen is een heerlijk boek voor kleuters en peuters. Dit boek gaat over een onderwerp waar ook menig vader en moeder mee te maken krijgt: het niet kunnen inslapen van je kind. In dit boek kan het kleine knaagdier niet slapen nadat mama hem in bed heeft gelegd. Gelukkig zijn er een heleboel dieren die de Kleine Zevenslaper willen helpen met hun eigen slaap trucjes. Elk dier legt z’n trucje uit.

Kleine Zevenslaper kan niet slapen 3 Kleine Zevenslaper kan niet slapen 4 Kleine Zevenslaper kan niet slapen 5

Het resultaat is dat het helpende dier daardoor in slaap valt, maar de Kleine Zevenslaper helaas zelf niet… Omdat hij als enige nog wakker is, gaat hij alles bedenken dat hij nu lekker kan gaan doen zonder dat de slapende dieren dit door hebben. Zonder dat hij het door heeft, heeft hij zijn eigen slaaptrucje gevonden. Het duurt niet lang voordat dit kleintje in slaap valt!Kleine Zevenslaper kan niet slapen

Dit boek slaat heel erg aan bij mijn dochter van 6 jaar. Het boek heeft prachtige illustraties Kerstin Schoene die erg aanslaan. Het onderwerp ook! Het niet kunnen slapen is een terugkomend probleem waar elke ouder en elk kind mee te maken heeft. De ene periode intensiever dan de andere, maar dat het terugkomt is zeker!

Zelfs bij mijn oudere kinderen van 8 jaar en 10 jaar hoor ik nog regelmatig: “ik kan niet slapen”. En het mooie is, dat ik altijd al tegen haar en haar zussen zelf riep “ga lekker bedenken welke leuke dingen je morgen kan gaan doen” als mijn kinderen klagend naar beneden kwamen omdat ze niet kunnen slapen. Hoe leuk is het voor haar om hetzelfde advies in een echt boek te zien?!

kleine zevenslaper 2 kleine zevenslaper 3

En weet je wat dit prentenboek extra leuk maakt? In het tweede deel van het boek zijn er een aantal pagina’s zo geschreven en geïllustreerd, waardoor je het boek moet kantelen om het verhaal nog te kunnen lezen. Een heel leuk extraatje dat zeker bij kleuters en peuters een schot in de roos is. In ieder geval wel bij de mijne!

Kleine Zevenslaper kan niet slapen – Sabine Bohlmann
Prentenboek, hardcover, 32 pagina’s, uitgeverij De Vier Windstreken
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Saray

saray@hupemail.nl'
Met mijn man en onze drie dochters, huisdieren en veel boeken, woon ik in West-Friesland. Ik ben actief in de gemeente waar ik woon, werk fulltime, kook en tuinier graag en ben bovenal moeder.

Check Also

Geniet van een heerlijke nachtrust om overdag energiek te zijn voor je kinderen

Voel je je als ouder de hele tijd moe? Dat is zo gek nog niet. …

Share
Share