Pim en Pom Poezenmanieren

pim-pom-poezenmanierenIn dit Gouden Boekje zijn 26 versjes van Mies Bouhuys bijeen gebracht, vanzelfsprekend in combinatie met de illustraties van Fiep Westendorp. De eigenwijze katten Pim en Pom, die nu hun eerste eigen Gouden Boekje krijgen, klimmen in de gordijnen en halen allerlei ander kattenkwaad uit. Niks poezeligs is hen vreemd! Kortom een vrolijk boekje vol kattengrappen uit het kattenleven van Pim en Pom.

Pim is een gestreepte kat, hij is avontuurlijk en soms een beetje dom. Pom is een zwarte kat, hij is wijs en deftig. Ook al zijn de twee katten heel verschillend, ze zijn elkaars beste vrienden en beleven samen heel wat avonturen.

foto 2Recensie
Een Gouden Boekje. En dus de vormgeving zoals je dat gewend bent. Heerlijk handzaam voor een kinderboekje.

Het is een verhaaltje in versjes vorm, geschreven door Mies Bouhuys. Dat verklaart mijn teleurstelling: als ik tekeningen zie van Fiep Westendorp verwacht mijn hoofd automatisch verhaaltjes of versjes van Annie M.G Schmidt. En dan vallen deze versjes toch echt een beetje tegen.

Ik vind de plaatjes wel mooi en mijn kinderen vinden het een leuk boekje. Mijn zoon geniet momenteel erg van versjes op rijm zodat hij zelf de zinnen af kan maken. En mijn dochter vindt het leuk om het verhaaltje te horen en is erg gecharmeerd van de poezenplaatjes.foto 1

Een schattig boekje dus met een verhaal over wat Pim en Pom doen, wat ze eigenlijk niet mogen doen, hoe hun poezenleventje er uit ziet. Niet erg speciaal, wel erg schattig.

Pim & Pom Poezenmanieren (Gouden Boekje)
Versjes van Mies Bouhuys en tekeningen van Fiep Westendorp
Gouden Boekje, 28 pagina’s, Uitgeverij Rubinstein
Bestel dit Gouden Boekje hier voor € 6,95 >>>>

About Lara Bellis

lbellis@xs4all.nl'
Mijn naam is Lara Bellis en ik ben 31 jaar. Ik woon samen met mijn man en onze kinderen Arthur (5) en Felien (2) in Amersfoort. Naast Trotse Moeder ben ik muziektherapeut en als zelfstandige breng ik muziektherapie aan huis bij volwassenen met een verstandelijke beperking en ook aan kinderen met autisme.

Check Also

De versjesboom – Marianne Busscher & Ron Schröder

Wat een productief stel: Marianne Busser en Ron Schröder. En iedere keer weten ze weer …