Theaterspektakel: De Familie van Nielie breekt de tent af!

Op 23 december 2018 – Kerstvakantie – gaat Kwatta in coproductie met Oorkaan, met tekst van Simon van der Geest en composities van Steven Kamperman in de Stadsschouwburg Nijmegen in première met haar nieuwe familievoorstelling De Familie van Nielie breekt de tent af.

Over een kersverse familie die sinds kort met elkaar onder één dak woont en waar niets is wat het lijkt. Een avontuur waarin eerlijkheid en leugens om bestwil op elkaar botsen. Met live muziek en heel veel liedjes.

Het is winter, iedereen heeft het koud, Jonathan is jarig en dan… gebeurt er iets waardoor de zon gaat schijnen en de Familie van Nielie zich plotseling in het hartje van de zomer bevindt. Maar de Familie van Nielie is niet alleen. Ziet Jonathan dubbel, of zijn dat echt twee meisjes die sprekend op elkaar lijken? En wat komt daar met stramme passen aangebliepbliep-bliept? Waarom krijgt oma Wil steeds geheimzinnige telefoontjes? Als een groot gevaar dreigt, lijkt Jonathan de enige die de familie kan redden. Maar waar is hij gebleven? Bij de Familie van Nielie weet je het maar nooit.

Regisseur Josee Hussaarts en tweemaal Gouden Griffelwinnaar Simon van der Geest werkten eerder samen voor de voorstelling Dissus, naar het gelijknamige boek van Simon van der Geest. Deze grote zaalvoorstelling werd bekroond met de Zilveren Krekel.

Oorkaan is verantwoordelijk voor het muzikale aandeel. Zij nodigde componist Steven Kamperman uit, stelde het muziekensemble samen en verzorgde de muzikale dramaturgie. Kwatta en Oorkaan integreren in deze muziektheatervoorstelling theater en muziek op unieke wijze.

De Familie van Nielie is een muziektheatervoorstelling voor de hele familie, vanaf 6 jaar. De Familie van Nielie breekt de tent af maakt kans op de Zapp Theaterprijs en toert tot en met 23 februari 2019 door Nederland. Meer info www.familievannielie.nl

Tekst: Simon van der Geest – Regie: Josee Hussaarts – Compositie: Steven Kamperman – Decor en kostuums: Barbara Kroon – Dramaturgie: Cecile Brommer – Muzikale dramaturgie: Caecilia Thunnissen en Erin Coppens – Spel: Jonathan Baan, Gustav Borreman, Enzo Coenen, Joost Dekker, Márin Kroon, Marieke van Leeuwen, Pleun de Roode, Lieneke Le Roux, Britt van Tooren – Oorkaan-musici: Bart Lelivelt, Chris Saris, Jesse Faber, Loes Dooren – Poppen: Ineke Duivenvoorde – Lichtontwerp: Henk van der Geest

Voor informatie over speeldata / locaties, klik hier >>>>

 

[foto’s: Laura Luca]

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Social Squad maakt er een feestje van in het theater

 3 zeer populaire social creators/TikTokkers Anique Dreamon, Emma Keuven en Jesse van Wieren nu in …

Share
Share