Home / Persoonlijke verhalen / Eerste keer

Eerste keer

Toen het laatst sneeuwde, had ik Kleintje ’s ochtends naar de opvang gebracht. Met de auto, want alhoewel ik nu ben overgestapt van draagdoek naar fietsstoeltje, ik vertrouw het niet om de weg op te gaan als het glad is. Gezien ik zelf geen auto heb had; Kleintje al een tijdje niet meer in de Maxicosi gezeten. Resultaat: op het moment suprême kwamen we er achter dat hij er eigenlijk niet meer in past. Op zoek dus naar een nieuw stoeltje!

Tegen het eind van de middag kwam ik hem weer ophalen. Het had flink gesneeuwd die dag, de hele wereld was wit. Mijn moeder had al gevraagd wat Kleintje er van vond. Dat ik moest toegeven dat ik dat nog niet wist omdat ik er niet bij was geweest om zijn reactie te zien stak een beetje. Dit is voor het eerst dat ik een eerste keer van hem mis. De oppas vertelde hoe hij in de box met grote ogen naar buiten had liggen kijken en tegen de sneeuwvlokken had liggen kletsen. Hoe graag had ik zijn verbazing gezien, of hem eventjes mee naar buiten genomen om aan dat witte spul te voelen!

Gisteren gebeurde het me weer: schijnbaar heeft Kleintje zich op handen en voeten opgedrukt, iets wat hij voorheen nog nooit gedaan had. Opnieuw moest ik dat horen van de oppas. Natuurlijk ben ik heel gelukkig dat hij eindelijk weer een beetje vooruitgang maakt en zich meer gaan bewegen, maar ik was er zo graag bij geweest.

Voor mijn ex is het natuurlijk allemaal nog moeilijker. Hij moet aanhoren hoe Kleintje zich ontwikkelt, het maar van mij aannemen dat alles goed gaat en onze zoon het prima doet in zijn ontwikkeling. Een keer in de twee weken heeft hij een paar uurtjes om met hem te troetelen. Veel eerder dan ik heeft hij beseft dat je snel een hoop mist uit het leven van je kind. Heel vervelend is dat en misschien dat mijn nieuw gevonden besef wat meer begrip voor hem met zich mee brengt.

Ergens ben ik bang dat ik hele grote gebeurtenissen ga missen; het eerste woordje, de eerste stapjes. Eerste keren die elke ouder wil zien, om vervolgens trots een traantje weg te vegen en enthousiast in de handen te klappen. Mijn lieve, lieve oppas verzekerde me dat kinderen voornamelijk bij de ouders in de buurt zulke stappen nemen, omdat ze zich dan zeker voelen. Het is te hopen. Mijn camera staat in ieder geval opgeladen op de schouw, klaar om te filmen als Kleintje voor het eerst door de woonkamer kruipt en de boeken uit de kast trekt.

About Ines

Kersverse mama van een heel lief jongetje. 22 jaar oud, alleenstaand en werkend als web- en vanallesdesigner. In het nieuwe jaar ga ik, naast mijn normale "dayjob', ook als zelfstandige werken. Daarnaast ben ik gek op schrijven en gamen. Een rasechte nerd dus!

Check Also

Peppa Pig – Winterpret DVD [recensie]

De kleine schattige Peppa Pig steelt ditmaal de show in een winters decor. Seizoensgebonden verhalen …