Trol en het verdwenen zusje

IMG_0092Trol en het Pietertje runnen samen een bijzonder café, speciaal bedoeld voor trollen. Ze serveren cupcakes die nóg lekkerder zijn dan kinderen (en bovendien veel gemakkelijker te vangen). Helaas heeft het Pietertje door het grote succes geen tijd meer om op zijn kleine zusje Kaat te letten.

Zij vertrekt in haar eentje naar de bergen. Daar woont de enige trol die het café nog nooit heeft bezocht. Er gaan de engste verhalen rond over Monkelglop, de gemeenste en gevaarlijkste trol van allemaal. Trol en het Pietertje moeten een list verzinnen. Trol en het verdwenen zusje is een origineel prentenboek, vertaald door Koos Meinderts.

Recensie
Trol en het verdwenen zusje is geweldig prentenboek met een erg leuk verhaal. Ik heb dit boek met heel veel plezier voorgelezen. Het verhaal vonden niet alleen de kinderen leuk maar voor ons was het ook erg leuk om het voor te lezen.

IMG_0093 IMG_0094

Een spannend verhaal over Pietertje, samen met Trol runt hij een café voor trollen. IMG_0095In het verhaal doet een verhaal de ronde over Monkelglop, een hele gemene grote trol die hoog in de bergen woont.

Pietertje raakt zijn zusje kwijt op wie hij zou passen. Ze is de bergen in gegaan waar de Monkelglop woont. Ondanks de verhalen die verteld worden gaat Pietertje op weg om zijn zusje te zoeken. Die zit hoog in de bergen met een nieuw vriendje… de Monkelglop… maar deze is helemaal niet groot en eng.

Maar wat blijkt als Pietertje omkijkt… achter hem staat een reusachtig groot monster…

Een heel mooi prentenboek om samen te lezen!

Trol en het verdwenen zusje – Adam Stower
Bekijk op bol.comHardcover, 40 pagina’s, uitgeverij De Fontein
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Lara Bellis

lbellis@xs4all.nl'
Mijn naam is Lara Bellis en ik ben 31 jaar. Ik woon samen met mijn man en onze kinderen Arthur (5) en Felien (2) in Amersfoort. Naast Trotse Moeder ben ik muziektherapeut en als zelfstandige breng ik muziektherapie aan huis bij volwassenen met een verstandelijke beperking en ook aan kinderen met autisme.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share