Zelf Peppa armbandjes maken

Screenshot 2015-05-25 at 11.47.52Zet de vrolijk gekleurde koppelkraaltjes aan elkaar en maak zo zelf je armbandjes van Peppa en haar vriendjes.

Recensie
Een knutselmeisje wat dol is op roze en op Peppa Big…. Die is uiteraard blij met een set waarmee ze haar eigen armbandjes kan maken. Want hoewel ze niet meer in de doelgroepleeftijd van Peppa Pig valt (ze is acht jaar) blijft ze trouw de belevenissen van Peppa volgen en vallen Peppa spulletjes altijd in de smaak.

peppa-kralen-copyright-trotse-moeders-1Zo ook deze set. Gezellig buiten in het zonnetje, maken we de doos open. Gelukkig zit alles goed verpakt zodat de kralen en andere kleine onderdelen niet meteen om ons heen vliegen, zoals helaas vaak wel gebeurt bij knutselpakketten. Alle losse onderdeeltjes zitten per kleur in een apart zakje, wat eenvoudig, ook door kinderen zelf, te openen is.

peppa-kralen-copyright-trotse-moeders-2Zodra we alles los in de bakjes hebben gedaan, kan ze beginnen. (tip: zet een dienblad met opstaande randen onder de kraaltjes, zodat je ook niet hoeft te zoeken wanneer je kind iets laat vallen!)

Ze gaat voortvarend aan het werk. Een koordje wordt afgeknipt. Mijn “Is dat niet te kort? Je moet er ook nog een knoopje in leggen!” wordt gepareerd met “Neehee, het is van elastiek hoor!” en ik besluit me er bij neer te leggen dat mijn meisje groot genoeg is om zelf te knutselen. Ik blijf er wel gezellig bij zitten…

Deze set is niet alleen voor mijn dochter prima te doen. Ook jongere kinderen (die geen kleine onderdelen meer in mond, neus of oor stoppen), kunnen hiermee prima aan de slag. De kralen zijn zelf te maken, uit twee onderdelen die eenvoudig in elkaar passen. Zo kun je allerlei kleurcombinaties maken.

peppa-kralen-copyright-trotse-moeders-3

Het koord waaraan je de plaatjes (die je met bijgeleverde stickers van Peppa en haar vriendjes kunt versieren) en de kralen, kunt rijgen is elastisch. Niet alleen praktisch bij het maken van een knoopje en bij het aan- en uitdoen, maar ook veiliger wanneer je kind ergens achter blijft haken.

peppa-kralen-copyright-trotse-moeders-5 peppa-kralen-copyright-trotse-moeders-6

In no-time heeft mijn dochter haar eerste armband af. Ze is enorm trots en gaat meteen door met een tweede, die weer helemaal anders gaat worden. Echt een leuke knutselset. Enige nadeel is dat er maar twee armbandjes mee gemaakt kunnen worden!

Peppa Big Grabby Bracelets – Armbanden maken
Bekijk op bol.comPeppa Pig, Totum, kralen, knutselen
Bestel deze set hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Wie wint een groot Peppa pakket met onze winactie?

We hadden een leuke winactie waarbij we vroegen om creatieve bijdragen die te maken hadden …

Share
Share