Het avontuur van de speelman

Na een drukke avond op de kermis bergt de speelman zijn viool op. Het is tijd om naar huis te gaan. De weg naar zijn dorp loopt door een donker bos. Maar de maan schijnt en de speelman fluit een vrolijk deuntje. Dan hoort hij voetstappen achter zich…

Het wordt een spannende nacht vol onverwachte ontmoetingen. Pas als de zon opgaat, loopt de speelman verder en laat hij het bos achter zich. “Heb ik alles gedroomd?” vraagt hij zich af. “Of is het echt gebeurd?”

Recensie
Het avontuur van de speelman is een spannend boek voor kinderen. Als de speelman in het bos loopt, komt er ineens een hongerige wolf achter hem aan. Dit is het begin van een spannende en avontuurlijke nacht. Gelukkig loopt alles goed af.
Mijn zoon van 5 jaar vind Het avontuur van de speelman een erg leuk boek. Vooral het spannendste gedeelte van de wolf vindt hij erg leuk. Het boek is “stoer en cool”, volgens mijn zoon. Hoewel mijn zoon dit boek heel erg leuk vindt, zal ik dit boek niet zo snel voor het slapen gaan voorlezen. Ik heb het idee dat hij dan wel eens over de wolf zou kunnen gaan dromen.In het boek gaat de wolf namelijk achter de speelman aan, omdat hij erge honger heeft. Vandaar dat ik voorlopig Het avontuur van de speelman alleen overdag ga voorlezen. Ik denk dat 5 jaar ook wel echt de minimumleeftijd is voor dit boek.
De tekeningen zijn levendig en fantasievol getekend. Door de levendige tekeningen komt het verhaal nog meer tot zijn recht en zorgt ervoor dat het verhaal nog spannender wordt. Het avontuur van de speelman is een heel leuk boek voor kinderen die van spannende verhalen houden.
 
Het avontuur van de speelman – Moniek Peek
Prentenboek, hardcover, 32 pagina’s, De vier windstreken
Bestel dit boek hier via Bol.com>>> 
   

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Hamstersaurus Rex – Tom O’Donnell

Hij heeft dinotanden, messcherpe klauwen… en een heel zachte vacht! Het is Hamstersaurus Rex, de …

Share
Share