Risotto Pronto

Risotto is een heerlijk Italiaanse maaltijd, maar voor de bereiding van een echte risotto heb je wel even de tijd nodig. Laat de tijd in veel huishoudens nu net ontbreken. Want zeg eens eerlijk, als je na een lange dag werken thuiskomt heb je geen zin om nog uren in de keuken te staan. Zeker niet met een paar jengelende of zeurende kinderen om je heen. Het Italiaanse risotto merk Riso Gallo komt met de ideale oplossing voor de snelle maaltijd: Risotto Pronto!

Met Risotto Pronto zet je in 12 minuten een romige risotto op tafel. Omdat smaken verschillen zijn er twee smaakvarianten verkrijgbaar: Quattro Formaggi (vier kazen) en Funghi Porcini (eekhoorntjesbrood). Het enige wat je – naast het pak risotto – nodig hebt is water. Goed om te weten: dit product bevat geen kunstmatige kleurstoffen, conserveringsmiddelen of smaakversterkers. De Risotto Pronto is een complete maaltijd, maar desgewenst kun je een salade, wat groenten of wat vis of vlees toevoegen.

Recensie
Risotto vind ik lekker om te eten, maar eerlijk toegeven, je moet er wel even de tijd voor nemen. Deze snelle variant wil ik dus best eens uitproberen. De bereiding is eenvoudig: je neemt 450 ml water en een pakje Risotto Pronto. De rijst moet circa twaalf minuten op middelmatig vuur koken onder regelmatig roeren. Wanneer het water compleet is opgenomen is de risotto klaar. Riso Gallo richt zich op het drukke gezinsleven, maar komt met een verpakking van 175 gram rijst. Dit is goed voor twee personen en moet een complete, gezonde maaltijd zijn. Nou, daar valt wel een kanttekening te plaatsen. Wanneer je twee grote eters aan tafel hebt, zul je niet genoeg hebben aan alleen de risotto. Over het feit dat er dan nog kinderen moeten mee-eten praten we dan maar even niet… Bovendien, hoezo complete maaltijd? Oké, misschien dat een student nog denkt, prima ik eet alleen even snel en makkelijk en dit vult goed, maar gezond is een maaltijd bestaande uit alleen maar rijst natuurlijk niet. Het gezonde aspect moet je – mijn inziens – vooral zien in het feit dat het vrij is van allerlei kunstmatige toevoegingen. Zonder vlees kan ik wel, maar een maaltijd zonder groenten bestaat voor mij niet.

Quattro Formaggi
Als eerste besluit ik de risotto met de vier kazen maar eens te proberen. De bereiding is echt zo eenvoudig en snel als genoemd, alleen voeg ik wel wat extra’s toe. Op de verpakking staan enkele suggesties om de risotto van wat extra’s te voorzien. Gefrituurde reepjes courgette of pompoen, geblancheerde aspergepunten en geraspte Parmezaanse kaas of in blokjes gesneden peer. Ik besluit bij de risotto te gaan voor een in stukjes gesneden peer en omdat ik graag ook nog wat groenten wil, wok ik ook nog een in stukjes gesneden aubergine. Beiden smaken er goed bij, maar vooral de peer vind ik een lekkere toevoeging. Zelf was ik daar niet opgekomen, maar het past perfect bij de kaassmaak van de risotto. De risotto zelf is heerlijk romig en het de smaak van kaas is rijkelijk – maar niet overheersend – aanwezig. Het zoete en sappige van de peer is daarbij een lekkere tegenhanger. Ook de aubergine past er goed bij, maar een frisse salade zal er ook zeker goed bij passen.

Funghi Porcini
Een paar dagen later besluit ik de risotto met eekhoorntjesbrood maar eens te testen. Ook daar staan enkele suggesties op de verpakking, zoals ontvette worst, gebakken bacon, gehakte kruiden, reepjes artisjok, garnalen met pepertjes of reepjes omelet met kruiden. Geen van de opties vind ik eigenlijk aantrekkelijk voor ons gezin, dus kies ik voor een eigen creatie. Ik besluit een bakje kastanjechampignons te kopen en deze in plakjes te snijden. Deze roerbak ik even een aantal minuten en pas als de risotto klaar is, voeg ik deze toe en roer ze er door heen. Daarbij maak ik van mager rundergehakt nog even “hamburgers” zodat we ook vlees bij deze maaltijd hebben. Wanneer ik het zakje risotto uit de verpakking haal, valt mijn oog op een stukje eekhoorntjesbrood. Nou ja, voor wat er voor door moet gaan, want het ziet er als een verschrompeld grijsbruin klontje uit. Niet het meest smakelijke beeld, maar goed… dat krijg je met gedroogd spul. In het water ziet het er – zeker in het begin – niet erg lekker uit, maar naarmate er meer water wordt opgenomen, begint het toch ergens op te lijken. De extra toevoeging van champignons bleek een schot in de roos, die paar stukjes eekhoorntjesbrood mogen geen naam hebben. Op de verpakking zie ik ook dat dit slechts 2,5% is van de inhoud, wat neer komt op iets meer dan vier gram gedroogd eekhoorntjesbrood. Ook deze risotto ruikt en smaakt goed.

De ideale maaltijdoplossing?
Vraag blijft natuurlijk of dit de ideale maaltijdoplossing is. Nee, voor mij in ieder geval niet. De smaak is zeker meer dan prima, maar het is voor mij geen complete maaltijd. Met een keuze van één van de suggesties erbij wordt het al een stuk beter, maar ik had liever een leuk recept op de verpakking gezien. Op de website van Riso Gallo kun je overigens wel wat recepten terugvinden, maar het nadeel is dat deze website niet in het Nederlands is. Ik denk dat een pakje Risotto Pronto een perfecte “help ik moet nog koken!” oplossing is. Iets wat je dus in de kast hebt staan, voor het geval dat.Wanneer je ook van mening bent dat alleen risotto geen volledige maaltijd is, moet je op zo’n moment ook wel een beetje creatief in de keuken zijn. Kijk wat je in de (koel)kast hebt staan en maak een lekkere maaltijd ervan.

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Alles in één pan [recept]

Mijn kinderen zijn dol op “prutjes” zoals we dat noemen. Iets roerbakken en dan pasta …

Share
Share