Crayola Marker Airbrush: graffiti voor kinderen

marker_airbrush_480Crayola heeft een heel nieuw product: Marker Airbrush. Het is een apparaat waar alle Crayola viltstiften met een grote diameter (dikke viltstiften, textielstiften, raamstiften) op passen en die je zonder batterijen kunt gebruiken. Door te “pompen” zet je druk op de stiften en kun je “sprayen”. Graffiti dus.

Trotse Moeders kreeg de uitnodiging om deze kinder-graffiti uit te proberen. Leuk! Maar waar ga je met zo’n apparaat aan de slag? Spuit je niet de hele kamer onder? Kan dat op papier of moet dat op een muur? Dat is het fijne van recenseren: wij proberen nieuw speelgoed uit, zodat jullie weten of het leuk is, of je het binnen kunt gebruiken, of je er vies van wordt, of het kwalitatief goed is, kortom: of het ook in jullie gezin past.

crayola-graffiti-copyright-trotse-moeders-3

Mijn tweeling van 8 jaar kon nauwelijks wachten om dit indrukwekkende pakket te testen. Gelukkig kregen we van Crayola een enorm speelhuis van stevig karton meegeleverd, zodat ze als echte graffiti artiesten op “muren” aan de slag konden. Het was even stoeien om het huis in elkaar te zetten, maar toen het eenmaal (buiten) stond, kon de tweeling aan de slag.

crayola-graffiti-copyright-trotse-moeders-1

Ze hebben helemaal zelf de stiften aangesloten op het Airbrush apparaat en hadden al snel door, zonder de gebruiksaanwijzing te bekijken, hoe het werkte. En dus begonnen ze: mijn jongste zoon mocht eerst (dochter kijkt graag de kat uit de boom). Zijn lievelingskleur is blauw, hij is dol op alles wat met ruimtevaart te maken heeft, dus hij ging aan de slag met een sjabloon van een raket.

crayola-graffiti-copyright-trotse-moeders-4 crayola-graffiti-copyright-trotse-moeders-5

Al snel kwamen we er achter dat de manier waarop hij werkte weliswaar een mooi resultaat gaf, maar dat het zo niet de bedoeling was: hij ‘spoot’ een grote hoeveelheid verf van korte afstand op de sjabloon. Het kan natuurlijk wel, maar het geeft niet het ‘graffiti-effect’ en de vingers van mijn zoon werden er ook blauw van.

crayola-graffiti-copyright-trotse-moeders-2      Screenshot 2015-01-12 at 21.26.06

Iets meer afstand dus, en toen hadden ze de smaak te pakken! Om de beurt maakten ze nieuwe afbeeldingen en later gingen ze ook zelf tekeningen maken. Prachtig!

Screenshot 2015-01-12 at 21.26.19Het is wel handig om dit samen te doen, vind ik, maar je kind kan er ook zelfstandig mee aan de slag. Wat de mogelijkheden om deze Marker Airbrush binnen te gebruiken betreft geldt wat mij betreft dezelfde regel als bij vingerverf: ondergrond goed afdekken en in de buurt blijven!!

crayola-graffiti-copyright-trotse-moeders-7Vingerverven met de kinderen doe ik het liefst buiten en hoewel de Marker Airbrush geen troep geeft, vind ik het toch prettiger om deze buiten te laten gebruiken. Al is het maar om geen vegen van verfvingers aan de muren binnen te krijgen. Want de inkt komt dan wel alleen op de plek waar je hem heen spuit, omdat je de sjablonen vast moet houden, komt er wel inkt op je handen.

Zelf vind ik het niet erg wanneer mijn kinderen ‘vies’ worden van knutselen of spelen. Deze inkt is er makkelijk af te wassen. Er zat geen inkt op de kleding van de tweeling, maar mocht het wel mis gaan, dan is het er eenvoudig uit te wassen.

crayola-graffiti-copyright-trotse-moeders-8

Erg leuk, deze Marker Airbrush van Crayola. Een totaal nieuw concept van creatief bezig zijn!

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Wie wint een groot Peppa pakket met onze winactie?

We hadden een leuke winactie waarbij we vroegen om creatieve bijdragen die te maken hadden …

Share
Share