GROOT en klein

 GenK1GROOT en klein, tegenstellingen bij dieren
Wist je dat de struisvogel de grootste vogel van de wereld is?
… of dat de tentakels van sommige kwallen wel 30 meter lang zijn?
…of dat een spookdiertje enorme ogen heeft om in het donker te kunnen zien?
Ontdek de wonderlijke wereld van het dierenrijk!
Verbaas je over de tegenstellingen bij dieren, van blauwe vinvissen tot bijkolibries.

Recensie

Boeken over dieren vind ik altijd interessant en mijn zoontje begint er ook steeds meer interesse in te krijgen. Een heerlijk ‘weetjes’ boek.

GenK2Het leuke aan dit soort boeken is dat je niet heel veel details over de Afrikaanse olifant weet maar wél dat hij 9 meter lang kan worden, het grootste landdier ter wereld is en dat hij verwant is aan de klipdas, en waarom. En dat de extremen qua maat in de oceanen leven: de blauwe vinvis tegenover de foraminiferen. En bijvoorbeeld dat complexe dieren met grote hersenen meestal groter zijn dan eenvoudige dieren.GenK4

Het boek is mooi vorm gegeven. Het thema is groot en klein maar verder is er niet veel logica te ontdekken in de opbouw van het boek. En dat hoeft ook eigenlijk niet. Van alle categorieën is er iets te vinden: zeedieren, vogels, reptielen enz.

Leuk is dat er regelmatig afmetingen worden genoemd en dat er dan ook een maatbalkje onderaan de bladzijde staat zodat je je er een voorstelling bij kunt maken. Op verschillende bladzijden wordt een ‘kampioen’ beschreven. Het dier dat het grootste bouwwerk maakt, het dier dat het meest lawaai maakt, de grootste uil, de groeikampioen enz. En er staan op iedere bladzijde ‘ware grootte’ foto’s.

GenK3

Ik vind het altijd leuk als je bij het lezen van informatieve boeken met mooie platen iets kunt voorstellen van de werkelijkheid. Dit boek slaagt er in je daar iets over mee te geven en daarnaast is de tekst kort en duidelijk weer gegeven dus ook erg leuk om te bekijken door kinderen die zelf nog niet zo heel lang lezen.

GROOT en klein – Camilla De La Bedoyere
Bekijk op bol.comTegenstellingen bij dieren, hardcover, 32 pagina’s, uitgeverij Corona
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Lara Bellis

lbellis@xs4all.nl'
Mijn naam is Lara Bellis en ik ben 31 jaar. Ik woon samen met mijn man en onze kinderen Arthur (5) en Felien (2) in Amersfoort. Naast Trotse Moeder ben ik muziektherapeut en als zelfstandige breng ik muziektherapie aan huis bij volwassenen met een verstandelijke beperking en ook aan kinderen met autisme.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share