Dermalex Repair voor bij eczeem bij baby’s en kinderen

Wanneer je kindje last heeft van eczeem wil je maar één ding: je kind hier zo snel mogelijk van af helpen. Het is begrijpelijk dat je dit op een zo mild mogelijke manier wilt doen. Dermalex Repair Eczeem bij baby’s en kinderen is speciaal ontwikkeld voor eczeem bij jonge kinderen. Het is al geschikt voor baby’s vanaf acht weken oud. Het product bevat geen cortisonen (hormonen) en mag langdurig gebruikt worden.

Recensie
Ik ben op diverse manieren bekent met de huidaandoening eczeem. Zelf heb ik er last van gehad (tegenwoordig gelukkig nauwelijks meer) en toen ik werkte als apothekers-assistente had ik ook regelmatig mensen aan de balie met deze klacht. Helaas heeft ook mijn dochter soms last van eczeem plekken. Dit komt bij haar voornamelijk voor op haar handen en de binnenkant van haar elleboog. De bekende hormoonzalf wil ik liever niet gebruiken voor haar en dus ben ik op zoek gegaan naar een goed alternatief. Eerder gebruikte ik een homeopatisch product ter behandeling van haar huidirritatie, maar toen ik dit product in handen kreeg om te testen, besloot ik dit eens te proberen.

De werking van Dermalex Eczeem bij baby’s en kinderen is tweeledig. Ten eerste zorgt het ervoor dat symptomen zoals jeuk, roodheid en huidirritatie afnemen. Daarnaast versterkt het de huidbarrière, zodat de huid wordt beschermd tegen invloeden van buitenaf. Tevens heeft de zalf een verzorgend karakter voor de huid. Het is ontwikkeld door dermatologen (huidartsen) en ik ben erg benieuwd of de beloftes waar gemaakt worden! Ter informatie: voorheen was de naam van dit product Dermalex Repair Atopisch Eczeem.

Dag één smeer ik de plekken in met deze zalf en ik ben zelf tevreden over het gemak waarmee dit gaat. Het is eenvoudig uit te smeren en het voelt prettig aan. Mijn dochter heeft het even over vette handen, maar dat blijkt ze ook snel weer vergeten te zijn. Ik moet zeggen dat het ook wat vetter oogt dan dat het daadwerkelijk aanvoelt. Want wanneer ik met schone en droge handen nog eens voel aan haar hand, valt mij op dat mijn hand niet onder de zalf komt te zitten en ook geen plakkerig laagje achter blijft. Echter schijnt haar huid wel wat vettig op. Ik breng zowel ’s ochtends als ’s avonds de crème aan en ik ben de volgende dag al enthousiast als ik zie dat de roodheid en droogheid van haar huid al een stuk minder is. Een goede motivatie om verder te gaan. Na een paar dagen is de conditie van haar huid zichtbaar verbeterd en de plekken zijn vrijwel helemaal verdwenen. Omdat ik bang ben dat het direct weer terug keert als ik stop, besluit ik nog wel een tijdje door te gaan met deze zalf. Ik kan helaas niet oordelen over het feit of dit product ook goed helpt tegen de jeuk.  Mijn dame heeft daar gelukkig geen last van, maar dat maakt dus ook dat ik dit aspect niet beoordelen kan. Gezien het feit dat het effectief werkzaam is, verwacht ik echter wel dat ook deze klachten verminderd / opgeheven zullen worden door dit product. Ik ben om: voortaan gebruik ik dit product om de strijd tegen eczeem aan te gaan!

Dermalex Repair Eczeem bij baby’s en kinderen is verkrijgbaar bij apotheek en drogist.

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Waarom kiezen voor factor 30 ipv factor 50? Dokter Leenarts legt het uit.

Wanneer je jonge kinderen hebt, ben je je vaak bewust van het belang van insmeren. …

Share
Share