Puzzel de wereld

Screenshot 2015-01-19 at 14.11.26Leer de wereld kennen met deze leuke Jumbo Leer de Wereld Puzzel met 30 stukjes.

Recensie
Een mooie puzzel vanaf vier jaar met 30 stukken. Ik vind het leuk dat de stukken niet standaard van vorm zijn. Sommige stukken zijn heel lang, anderen groot, anderen in de vorm van een continent en dan ineens weer een heel klein stukje zee. IMG_2490Dat maakt dat deze puzzel, die bedoeld voor kinderen van 4 tot 6, ook nog uitdagend genoeg is voor mijn zoon van vijf-en-een-half die ook best puzzels van 100 stukjes wil maken. 30 stukken zijn er niet veel maar door de vorm is het toch een uitdaging.

Mijn zoon is momenteel regelmatig bezig met de aarde: waar de zon dan opkomt en onder gaat, waar die ene kennis of dat ene vriendje dan precies op vakantie zijn en waar opa en oma dan wonen. Nou is dat aan de hand van een globe beter uit te leggen maar toch was deze puzzel een schot in de roos omdat het een wereld kaart is en dat is natuurlijk ook wel heel cool.

IMG_2486Er staan uitsluitend plaatjes op de puzzel. Tekeningen van de inwoners die op dat continent wonen en ook van de dieren die er leven. Ook de dieren in de zee zijn aangegeven en bepaalde bekende gebouwen. Aangezien er geen enkele plaatsnaam op de puzzel staat komt het wel een beetje op de topografie kennis van de ouders aan om alles te benoemen maar aangezien de puzzel niet heel gedetailleerd is lukt dat in de meeste gevallen vast wel.

De stukken zijn mooi stevig en de puzzel is helder van kleur. Klein nadeel van de andersoortige stukken is dat ze niet echt in elkaar passen en dan ook eerder de neiging te hebben uit elkaar te schuiven of zelfs een beetje krom te trekken. Maar als je er lekker mee aan tafel gaat zitten heb je een grote puzzel met uitdagende stukken en als je hem klaar hebt heel wat te bekijken en aan te wijzen. Ik vind het een leuk nieuw exemplaar in onze puzzel collectie en een goede, speelse stimulans om eens verder te kijken dan ons eigen landje.

Puzzel De Wereld
Bekijk op bol.comLegpuzzel, 30 stukjes, Jumbo Playlab
Bestel deze puzzel hier >>>>

IMG_2491

About Lara Bellis

lbellis@xs4all.nl'
Mijn naam is Lara Bellis en ik ben 31 jaar. Ik woon samen met mijn man en onze kinderen Arthur (5) en Felien (2) in Amersfoort. Naast Trotse Moeder ben ik muziektherapeut en als zelfstandige breng ik muziektherapie aan huis bij volwassenen met een verstandelijke beperking en ook aan kinderen met autisme.

Check Also

Speelgoed van het Jaar 2021 – puzzel – Escape Room The Game: Puzzle Adventures – Secret of the Scientist

Escape Room The Game: Puzzle Adventures – Secret of the Scientist is Speelgoed van het …