Anna’s vrolijke versjes

kathleen-amant-anna-s-vrolijke-versjes-trotse-moedersIn dit dikke versjesboek leer je Anna nog beter kennen en komen de belangrijkste thema’s uit het dagelijkse leven van een jonge kleuter aan bod. Versjes over opstaan, in bad gaan, opruimen, jasje aandoen, omgaan met broertje, papa en mama, maar ook over de kleine gebeurtenissen op school, de vier seizoenen …

Recensie:

Dit innemende meisje op de kaft van Anna’s vrolijke versjes maakt meteen nieuwsgierig. Mijn dochter van 2 leest dit boekje nu al een paar weken standaard voor het slapen gaan. foto 5Meestal komt mijn zoon van 5 er ook bij staan. Hij oefent veel met rijm en ik laat hem het einde van de regels vaak invullen. Dat vindt hij nog steeds heerlijk om te doen. Zijn zusje probeert het ook al mee te doen.

Het boekje is snel herkenbaar, de naam Anna goed gekozen voor kinderen die beginnen met praten.

De versjes zijn lief en echt op kinderniveau geschreven met mooie, duidelijke en grote illustraties.

De versjes gaan over alledaagse dingen en daar houd ik wel van. Er is voor ieder moment van de dag een passend versje en je kunt aan het eind van de dag altijd afsluiten met versjes over bad of bed. Maar ook thema’s als de seizoenen, de kapper, bang zijn voor monsters, feest en ziek zijn komen aan de orde.

Ik vind het ook erg leuk dat de versjes wisselend zijn in lengte en complexiteit. Sommigen zijn heel kort en bondig en leer je snel uit je hoofd. Je kind zal ze ook snel mee kunnen zeggen.

Andere zijn langer en meer verhalend wat ook het gevoel geeft dat je wat voor te lezen hebt.

Anna’s vrolijke versjes – Kathleen Amant
Dik boek met versjes over dagelijkse dingen, uitgeverij Clavis
Bestel dit leuke versjesboek hier >>>>

Share

About Lara Bellis

lbellis@xs4all.nl'
Mijn naam is Lara Bellis en ik ben 31 jaar. Ik woon samen met mijn man en onze kinderen Arthur (5) en Felien (2) in Amersfoort. Naast Trotse Moeder ben ik muziektherapeut en als zelfstandige breng ik muziektherapie aan huis bij volwassenen met een verstandelijke beperking en ook aan kinderen met autisme.

Check Also

nijntjes voorleesfeest: speciale verzamelbundel voor 65 jaar nijntje

Eindeloos heb ik de boekjes van nijntje voorgelezen aan mijn kinderen. Nijntje aan zee, nijntje …

Share
Share