De wegpiraat

‘Geef me je koekjes, geef me je taart, en vlug, anders rijg ik je -rats- aan mijn zwaard!
De weg is van mij. Ik ben van de straat. Dit is de weg van de wegpiraat!’
Met dreigende woorden berooft de wegpiraat iedereen die hij tegenkomt: de eekhoorn moet zijn noten inleveren, de kat haar melk – hij steelt zelfs het hooi van zijn eigen paard!
De wegpiraat is de gemeenste piraat die je onderweg tegen kunt komen.
Tot hij op een dag een eend probeert te beroven, en die eend is zeker geen dom gansje….

Recensie:
De wegpiraat heeft het er maar druk mee. Hij berooft iedereen die hij tegenkomt van dingen. Als hij het nu wel of niet lust, dat maakt niet uit. Hij is immers de wegpiraat!
Als hij een eend tegenkomt dan neemt de eend hem in de maling. Ze komen bij een grot en als ze wat zeggen dan volgt er bij het laatste woord een echo. Hij roept: “wat zit er op die beschuitjes?” Hij spitst zijn oren en de stem in de grot roept ….”uitjes”. Dat lijkt de wegpiraat wel wat, want dat heeft hij nog nooit gegeten. Als hij de grot in gaat neemt de dappere eend zijn paard mee naar haar magere vrienden. Ze maken de zadeltassen leeg en vinden allerlei lekkers. Ondertussen loopt de wegpiraat aan de andere kant van de berg rond. Hij gaat bij een bakkerij de vloer vegen en leeft van de kruimels. En langs de weg? Daar kom je hem niet meer tegen!

Regelmatig komt de tekst “de weg is van mij. Ik ben van de straat. Dit is de weg van de wegpiraat” voorbij. Dit geeft erkenning voor kinderen en ze kunnen het dan na zeggen.
Mijn zoontje van 4 jaar vindt piraten erg stoer, dus dit vindt hij een geweldig boek!
Het is vanaf 5 jaar, maar als je kind zijn aandacht goed bij lange verhalen kan houden dan kan het ook bij jongere kinderen voorgelezen worden.

De wegpiraat -> Julia Donaldson en Axel Scheffler.
Prentenboek, hardcover, 32 pagina’s, Gottmer uitgevers groep.
Bestel dit boek hier via Bol.com>>>

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share