Mijn jaar na jou

Als je zou kunnen sterven van schuldgevoel, dan zou ik dood zijn. Zoals ook eigenlijk de bedoeling was.

Inhoud
Oudjaarsavond, San Franciso. Het feest van het jaar eindigt in een tragisch ongeluk. Cara overleeft het. Haar beste vriendin Georgina niet.
Negen maanden later besluit Cara’s moeder dat een kostschool in de Zwitserse Alpen de nieuwe start is die haar rouwende dochter nodig heeft. Maar Cara weet dat het niks uitmaakt; Georgina is weg en niets zal haar terugbrengen.

Op haar nieuwe school weet niemand iets over Cara’s verleden en ze is van plan dat zo te houden. Maar hoe ze ook haar best doet om afstand te bewaren, haar nieuwe vrienden breken de muur die ze zo zorgvuldig had opgebouwd langzaam af. Vooral de ongewone, oprechte Hector, die beter dan wie dan ook begrijpt hoe ze zich voelt. Hoe dichter Cara naar Hector toe groeit, hoe meer Georgina wegglijdt. Het leven omarmen betekent dat ze het verleden moet loslaten, maar Cara weet niet zeker of ze wel een tweede kans verdient.

Mijn jaar na jou is geschreven door Nina de Pass, het is een Young Adult boek, uitgegeven als paperback van 319 pagina’s door Best of Young Adult Books. Bekijk / bestel dit boek hier >>>>

Mening
Een boek wat prettig leest. In het begin had ik even het gevoel dat dit een mooi meisjesboek was. Al lezende blijft het die sfeer houden,maar het verhaal wordt wel indringender.

Cara heeft een hartsvriendin, Georgina. Terug naar huis,na “Het feest van het jaar” krijgen ze een tragisch ongeval, waarbij Georgina om het leven komt. Cara komt zowat om in zelfverwijt, en vindt niet dat zij zelf nog het recht heeft op leven.

Haar moeder stuurt haar, na een poos, naar een school in Zwitserland. Cara besluit om zoveel mogelijk van iedereen afzijdig te blijven. Juist daardoor valt ze op bij enkele medestudenten. Hector, Ren en Fred, gaan zich om haar bekommeren. Dat verloopt niet als vanzelf. Boeiend is het om dit proces te volgen. Haar gevecht laat je niet los.

Gaat het uiteindelijk toch lukken?

Achterin het boek wordt ook verwezen naar eventuele hulpverleners. Dit, vooral voor mensen die een vorm van associatie hebben.
Een erg goed boek, zowel om te lezen als de uitstraling.

About oma Adrie

acpm@gmail.com'

Check Also

The Hate U Give

Black Lives Matter, een beweging die (terecht) wil dat alle levens er evenveel toe doen, …