Jumbo mens-er-je-niet voor peuters: dierenvriendjes

Ook de peuters kunnen nu mens-erger-je-niet spelen met ‘dierenvriendjes’ van Jumbo

Jumbo mens-er-je-niet voor peuters: dierenvriendjes

Wat is er gezelliger dan op donkere winterdagen met het hele gezin ouderwetse bordspelletjes te spelen. Weer eens wat anders dan een supersonisch Wii-game met dansen of schieten, of een woordraadsel spel op je smartphone. En van de klassieke bordspellen is natuurlijk “Mens-erg-je-niet” van Jumbo; wie heeft het vroeger niet gespeeld? Wat we ons daarbij misschien niet goed realiseren is dat je het spel alleen kunt spelen wanneer je kunt tellen.

En tot vier/vijf jaar is dat tellen voor veel kinderen nog wel iets te hoog gegrepen. Maar er is nu hoop voor al die gezinnen die graag met hun kleine kinderen al die ouderwetse bordspellen wilt spelen. Jumbo heeft een versie van “Mens-erger-je-niet”  uitgebracht speciaal voor de hele kleine kinderen waarbij je niet hoeft te tellen.

Er zijn maximaal nog steeds vier spelers die met gekleurde pionnen zijn aangeduid, alleen zijn het er geen vier pionnen per speler, maar drie, waardoor het spel wat vlotter gaat. Ook is er een aangepaste dobbelsteen, niet met aantal ogen maar met dieren figuren die ook op de vakjes van het bord staan. Gooi je dus een ‘slak’, dan mag je je pionnetje verder zetten tot de eerstvolgende vakje met een ‘slak’. Een kind kan de was doen!

Jumbo's Dierenvriendjes speelbordEr is een variant te spelen waarbij je alleen maar “thuis” moet komen. Maar voor de gewone speelversie zijn de regels gelijk aan het oorspronkelijke spel: je moet een ‘konijn’ gooien voordat je een pion op het bord mag zetten. Je kunt tegenstanders er ‘afgooien’ en je bent winnaar als je als eerste al je pionnetjes binnen hebt gebracht. De jongste begint altijd!

Prima spel waarbij Jumbo er in geslaagd is het te versimpelen zonder dat er afbreuk is gedaan aan het spel zelf. Ik hoop dat de kleine kinderen met hulp van hun ouders goed kunnen omgaan met kinderen die zich ook nu nog gaan ergeren!

Dit leuke spel kun je hier >>>> bestellen.

 

 

Share

About Dick Ahles

d.ahles@protonmail.com'
Mijn moeder noemt mij Dirk (officiële naam) maar voor de rest ben ik bekend onder Dick. Geboren in 1951 en Trotse Vader van vijf kinderen. Van twee oudere dochters Mira en Rachel heb ik al vier kleindochters. Thuis Enkhuizen, en vader van een tweeling (jongen en meisje) van 10 en een zoon van bijna 13. Ik houd dus van kinderen en heb met hen nu al heel veel meegemaakt. Leuk dus om met deze lange ervaring op TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl te bloggen.

Check Also

Efteling Mens-erger-je-Niet Sprookjesboom

Als fan van zowel spelletjes als van De Efteling is het Efteling Mens-erger-je-niet bordspel van …

Share
Share