Binnen spelen met Jip en Janneke

Screenshot 2014-11-14 at 21.37.33Als Jip en Janneke binnen spelen bedenken ze elke keer weer iets leuks. Ze spelen verstoppertje of winkeltje, en van een grote doos maken ze een helikopter. Of ze gaan lekker tekenen – op papier en….. op de muur!

Recensie

Binnen spelen met Jip en Janneke heeft niet zo heel veel toelichting nodig denk ik. Wie kent ze niet; de leuke, grappige, leerzame en ondeugende verhalen van Jip & Janneke. Over vriendschap, opgroeien, opvoeden, streken uithalen en voor kinderen spannende avonturen.

Screenshot 2014-11-14 at 21.35.28Zodra mijn oudste het stadium van babyboekjes is ontstegen en ze aandacht genoeg heeft om naar een ‘voorleesverhaal’ te luisteren, zijn ze daar; de verhalen van Jip & Janneke. De lengte van de verhalen zijn overzichtelijk en ideaal voor even tussendoor of voor het slapen gaan.

De illustraties zijn simpel maar altijd vol details en herkenbare taferelen. Ze geven in één tekening het hele verhaal weer! In deze uitgaven zijn een heleboel afbeeldingen van Fiep Westendorp in kleur afgedrukt.

De verhalen in Binnen spelen met Jip en Janneke zijn afkomstig uit de grote verhalenbundel Jip & Janneke van Annie M.G. Schmidt en ook terug te vinden in de vijf losse delen.

Screenshot 2014-11-14 at 21.35.44De grote verhalenbundel van Jip en  Janneke is leuk voor thuis, maar hij is enorm en zwaar. Dit boekje is stukken kleiner en met haar 13 verhaaltjes ideaal om bijvoorbeeld mee te nemen op vakantie of een logeerpartijtje. Zo heb je de verhalen altijd dicht bij je!

Zodra mijn dochtertjes dit boekje onder ogen krijgen, zijn ze gelijk enthousiast. Het bekende lettertype en bekende illustratie voorop maakt hun direct duidelijk wat voor boekje dit is. ‘Jip en Janneke!!!‘ roepen ze enthousiast uit. De jongste van bijna 2,5 gaat er lekker voor zitten en laat zich uitgebreid voorlezen. De oudste van vijf roept al snel; ‘maar mama; dit verhaaltje ken ik al!!!’  Ze houdt gelukkig wel van herhaling, maar nieuw zijn de verhaaltje voor deze ervaren ‘Jip en Janneke- lezeres’ natuurlijk niet.

Dit boekje is eigenlijk te omschrijven als een ‘altijd goed’ boekje. Wat houden we toch van Jip & Janneke en hun onschuldige, stoute streken!

Screenshot 2014-11-14 at 21.34.37

Binnen spelen met Jip en Janneke – Annie M.G. Schmidt
Bekijk op bol.comIllustraties van Fiep Westendorp (kleur)
Afkomstig uit de verzamelbundel Jip & Janneke
Hardcover, 41 pagina’s, uitgeverij Querido’s B.V.
Bestel dit boek hier >>>>

Screenshot 2014-11-14 at 21.35.07

About Rianne van de Wetering

r_vd_wetering@hotmail.com'
Trotse moeder van twee prachtige dochters Florine (2009) en Annelin (2012). Na mijn studie Communicatiemanagement, heb ik toch mijn hart gevolgd en nu vlieg ik al bijna acht jaar als stewardess de hele wereld over. Daardoor kan ik mijn passie voor reizen goed combineren met het gezinsleven. Je maakt me blij met een gezellige dag/avond met vriendinnen, lezen, fotograferen, creatief bezig te zijn en heb ik altijd honderden verhalen in mijn hoofd die ik graag opschrijf.

Check Also

Hamstersaurus Rex – Tom O’Donnell

Hij heeft dinotanden, messcherpe klauwen… en een heel zachte vacht! Het is Hamstersaurus Rex, de …