Onderzoek: wat krijgen Trotse Moeders het liefst voor Moederdag?

Aanstaande zondag, 13 mei 2018, is het weer Moederdag. Ik ben ieder jaar weer dankbaar dat ik mag vieren dat ik de Trotse Moeder van mijn drietal mag zijn en voor mij is het veel meer dan “een commercieel feest” wat ik sommige moeders hoor zeggen. Overigens kunt je Moederdag zelf zo commercieel maken als je zelf wilt natuurlijk. Ik ben zelf nog steeds het meest blij met zelfgemaakte knutsels en tekeningen. En chocolade uiteraard 😉

Een onderzoek onder ruim 1000 vrouwen van 20 jaar en ouder, representatief voor Nederland op opleiding, gezinssituatie en arbeidsparticipatie laat zien dat het voor de meeste Nederlandse moeders niet gaat om bloemen of dure cadeaus. Kijk maar mee naar de resultaten van het onderzoek:

Uit het onderzoek blijkt dat op Moederdag 73% van de Nederlandse moeders (bijna) elk jaar in het zonnetje gezet wordt door hun kinderen. Het bosje bloemen (47%) en zelfgemaakte cadeaus (33%) worden het meest gegeven op Moederdag. Slechts 16% van de moeders krijgt een uitje met hun kind(eren) cadeau.

Als moeders zelf een cadeau voor Moederdag mogen kiezen, kiest slechts 10% voor een bloemetje. Het grootste deel van de deelnemende moeders (32%) kiest echter voor het iets leuks doen met hun kind(eren). 65% van de moeders verkiest een uitje met de kinderen zelfs boven een fysiek cadeau. 84% geeft aan dat het allermooiste Moederdagcadeau is dat hun kinderen tijd maken om met hun moeder te besteden.

LOVERS Canal Cruises heeft dit onderzoek laten uitvoeren en gaat ook echt iets met de resultaten doen: een speciale Moederdag-cruise, in samenwerking met Tony Chocolonely! Op deze unieke rondvaarten kunnen moeders samen met hun kind(eren) quality time doorbrengen, terwijl ze aan boord ondergedompeld worden in een grote chocoladeverwennerij. Kaarten voor deze cruises zijn te reserveren via www.lovers.nl.

Ik weet al wat ik ga doen zondag…. nadat ik mijn ontbijt-op-bed op heb, naar de zelfgemaakte dansvoorstelling van mijn dochter gekeken heb (ze is al dagenl aan het oefenen!) en de -hopelijk zelfgemaakte- cadeautjes heb uitgepakt…..

Voor meer informatie over wat deze ‘chocolade-moederdag-cruise’ inhoudt, klik hier >>>>

 

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van bijna 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Laat je moeder schitteren

Als moeder zijnde kan je al genieten wanneer je gewoon lekker naar je kinderen aan …