Nijntje verstoppertje spelen

Nijntje verstoppertje spelen van Identity Games is een educatief spel met speltechnieken die gerelateerd zijn aan de leeftijd van het kind. Dit spel kan je al met een baby vanaf 6 maanden oud doen, maar met een andere speltechniek ook met een kleuter.

Recensie
“Nijntje verstoppertje spelen” staat er groot op het kleurrijke blik. In het blik zit er een Nijntje poppetje, welke mijn dochter van 18 maanden gelijk herkent. “Nijntje!”, roept ze met plezier en wil de verpakking direct openmaken Samen maken we het blik open. De handleiding die er bijgevoegd is, legt duidelijk en helder uit hoe te spelen. Er zijn diverse mogelijkheden voor verschillende categorieën en leeftijden.

Nijntje bevat 2 kleine AAA batterijen, die je eerst nog even moet plaatsen. Hoewel batterijen plaatsten vaak niet een moeilijke opgave is, werkt het bij Nijntje beduidend minder makkelijk. Ik kan slecht zien waar de plus en de min moeten, maar dat mag de pret niet drukken. Eenmaal de batterijen in het konijn en Nijntje begint gelijk vrolijk te roepen: “Joehoe, waar ben ik?” Mijn dochter vind het prachtig.

We besluiten Nijntje in de gang te verstoppen. Daar zijn weinig andere voorwerpen zodat ze het makkelijker kan vinden. Een krant in de hoek, een doos en een kussen. Als we haar in de gang laten, gaat mijn kind gelijk enthousiast op zoek. Zodra ze Nijntje gevonden heeft, is het voor mijn dochter klaar. Die wil Nijntje op schoot en begrijpt duidelijk het doel van het spel nog niet. Om de opgave iets minder moeilijk te maken, zetten we 3 potten op tafel en verstoppen Nijntje daaronder. Dit kan prima gezien Nijntje 15 cm is. Deze manier is zeker leuker voor mijn dreumes. De 24 locatie kaartjes met echte Nijntje illustraties hebben wij nu nog niet gebruikt. Ik ben van mening dat zij er nog iets te klein voor is. Die gaan we over een paar maanden eens inzetten. De batterijen die worden meegeleverd, zijn al snel leeg. Of dit door Nijntje komt of de kwaliteit van de batterijen, laat ik in het midden. Dat kan ik nu niet beoordelen.

Nijntje verstoppertje spelen is de winnaar van het Speelgoed van het Jaar 2012 in de categorie 0 t/m 2 jaar en zeker terecht. Het is simpel maar herkenbaar en leuk voor heel veel leeftijden. Ik weet zeker dat mijn dochter dit spelletje over een jaar nog leuk vindt.

Bestel dit spel hier>>

Share

About Marjolein van Beek

mayoleinvanbeek@gmail.com'
Wonend in de Achterhoek met mijn dochter Jasmijn (6 jaar), en mijn zoontje Daan (3 jaar), Mijn brood verdien ik als tandartsassistente. Dagelijks probeer ik een balans te vinden tussen een leuke mama zijn en een werkende vrouw te blijven. In mijn schaarse vrije tijd ga ik graag lekker op stap, trek ik me terug met een boek, of onderneem ik leuke dingen met mijn kindjes. In september 2013 bracht ik een boek uit over ontzwangeren met wellicht ooit een vervolg.....

Check Also

nijntje-boek in Nederlands met Gebaren

Toen ik het persbericht over de uitgave van een nijntje-boek in gebarentaal las, dacht ik …

Share
Share