Klem (jeugdthriller)

Screenshot 2014-07-02 at 13.53.44Op schoolreisje naar Vlieland! Alle ingrediënten voor een leuke trip zijn aanwezig. Maar dan gaat het vreselijk mis: een van de leerlingen wordt gewurgd in de duinen gevonden. De groep is lamgeslagen. Voor het politieonderzoek mag niemand van het eiland af; steeds meer feiten komen aan het licht. Bijna iedereen lijkt een motief te hebben. En bijna niemand lijkt de waarheid te spreken. Vriendschappen komen onder druk te staan, en langzaam verandert het verblijf in een regelrechte hel.

Mel Wallis de Vries won de Prijs van de Jonge Jury 2014 met deze jeugdthriller. Jeugdthrillers zijn een vrij nieuw genre, geschreven voor kinderen van 13-15 jaar en zijn razend populair. Van Mel Wallis de Vries hadden we eerder al haar boek “Vals” gerecenseerd <klik hier> en ditmaal was “Klem” aan de beurt.

Recensie

Ook het boek “Klem” is weer voorzien van een spannend politielint om het boek heen, waardoor het er meteen aantrekkelijk uitziet. Maar ook zonder dat lint was mijn oudste zoon (10 jaar) enthousiast toen ik hem het boek liet zien. politie-lintHoewel hij eigenlijk jonger is dan de aangegeven doelgroep waarvoor de jeugdthrillers geschreven zijn, smult hij van de verhalen en de spanning.

Klem” is anders dan de eerdere boeken van Mel Wallis de Vries die hij gelezen heeft. Hier wordt daadwerkelijk een moord gepleegd en het is een echte “whodunnit” in de stijl van Agatha Christie: iedereen kan het gedaan hebben en is verdacht en als lezer wordt je steeds op het verkeerde been gezet tot de uiteindelijke ontknoping.Screenshot 2014-07-02 at 14.05.02

Mijn zoon heeft er enorm van genoten en ik vind het echt erg leuk dat er voor deze leeftijdsgroep speciaal boeken worden geschreven. Ik kan me herinneren dat in mijn jeugd je van de kinderboeken direct naar de volwassen boeken ging en deze tussenfase wordt met de Young Adult boeken prachtig overbrugd.

Wanneer ik mijn zoon over “Klem” hoor vertellen, is het niet meer dan terecht dat de Prijs van de Jonge Jury voor dit boek is toegekend!

Klem – Mel Wallis de Vries
Jeugdthriller, Winnaar Prijs van de Jonge Jury
Hardcover, 270 pagina’s, uitgeverij De Fontein
Bestel dit boek hier >>>>

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van bijna 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

De weg naar huis – Sebastian Fitzek

Een verontrustend telefoongesprek, een sterfdatum in bloed, en nog twee uur tot die dag aanbreekt… …