Kinderboekenweek 2012

Het is weer zo ver, de Kinderboekenweek is van start gegaan. Dit jaar is het thema “Hallo Wereld”  gekozen. Uiteraard wordt er ook dit jaar weer veel aandacht besteed aan het lezen van boeken op scholen, in bibliotheken en in de boekwinkels. Een kleine selectie van activiteiten die aangeboden worden tijdens de Kinderboekenweek van 3 oktober tot en met 14 oktober 2012.

Boekwinkels
Zoals elk jaar is er weer een speciaal Kinderboekenweek geschenk dat je cadeau krijgt bij besteding van tien euro aan kinderboeken. Dit jaar krijg je het boek “Het Akropolis Genootschap en De slag om bladzijde 37” van Tosca Menten cadeau. Aan dit presentje zit nog een leuke actie verbonden: er zit namelijk een gouden wikkel om het boek heen. Wie weet ben jij – net zoals Sjakie en de chocoladefabriek – wel de gelukkige vinder van de winnende gouden wikkel. De prijs die je kunt winnen? Een reischeque ter waarde van duizend euro, zodat je met je ouders en eventuele broertjes en zusjes een leuke vakantie kunt boeken!

Bibliotheek
Net als elk jaar doen de bibliotheken ook mee aan de Kinderboekenweek. Alle kinderen kunnen een speciale kraskaart bij de bibliotheek krijgen. Ik weet niet of het landelijk is dat je die kunt krijgen door middel van een speurtocht, maar bij ons in de bibliotheek in ieder geval wel. Op de eerste dag van deze speciale week heeft mijn dochter de speurtocht gemaakt en maakten we zo een mini-wereldreis in de bieb! Voor ouders ligt er de voorleesgids klaar: een mooi overzicht van de leukste voorleesboeken voor kinderen van 0 tot 6 jaar!

Scholen
Verder zullen veel scholen aandacht besteden aan de Kinderboekenweek en zullen ze dit op hun eigen manier invullen. Meer informatie over de Kinderboekenweek 2012 kun je hier vinden>>

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Het spook nijntje – XL-editie [recensie]

In deze speciale uitgave van Dick Bruna, verkleedt nijntje zich als spook door een wit …