Kleine Buik?

Het is voor mij en mijn man nu een spannende tijd, ik ben 38 weken zwanger van ons eerste kindje. Zoals ze dan zeggen, het kan nu ieder moment gebeuren, de bevalling. Maar wanneer zou dat nu zijn, tsjonge als ik dat eens wist! Waar je normaal altijd alles plant, werk, studie, huishouden, leuke dingen doen etc, is er nu sprake van een haast compleet lege agenda de komende tijd. Natuurlijk komen er wel af en toe vriendinnen, (schoon)moeders, oma’s, buurvrouwen en tantes op bezoek om te kijken of ik me echt nog niet verveel, maar naast de afspraken bij de verloskundige is mijn agenda tegenwoordig echt “afspraak-loos”. En zo erg vind ik dat niet, het niks doen is ook wel eens heerlijk als je normaal fulltime werkt en de verhouding werk/privé wel eens ver te zoeken is!

De laatste week word ik natuurlijk overal waar ik kom aangesproken vanwege mijn buik waar je nu echt niet meer om heen kan. Vaak vraagt men, goh hoe lang moet je nog, wanneer verwacht je de kleine, en meer van dat soort vragen. Zeg ik dan, nou over 2 weken ongeveer, slaat iedereen steil achterover!! Joh dan al?! Dat zou je niet zeggen aan je buik te zien! Nou alsof ik geen buik heb! En ik dan iedere keer maar weer verdedigen dat de baby volgens de verloskundige keurig aan alle gemiddeldes voldoet.. Pff daar word ik nou echt wel eens moe van. Vraag me dan echt weleens af wat voor een referentiekader deze mensen allemaal hanteren. Waarschijnlijk kennen ze of alleen maar hoogzwangere vrouwen die zo’n buik hebben dat ze amper nog kunnen lopen, of ze kennen alleen maar hoogzwangere vrouwen die überhaupt de deur niet meer uitgaan met 38 weken! Blij dat ik me met die 38 weken nog prima voel, nog erg mobiel ben en weinig last van kwaaltjes heb! En hoop dat dat ook nog zo blijft de komende weken tot de bevalling..

Share

About Rianne

wilde.de.rianne@gmail.com'
werkende moeder, 30 jaar. Op 1 december bevallen van onze eerste dochter. Getrouwd. Accountant.

Check Also

Etos mama buikbalsem

Deze buikbalsem is een intensief verzorgende huidbalsem die speciaal is ontwikkeld voor het tegengaan van …

Share
Share