Lego Friends; lego voor meisjes!

Jongens houden  alleen maar van bouwen en meisjes spelen  liever met poppen.. Of vinden meisjes bouwen ook heel erg leuk? Lego groep deed ruim vijf jaar lang onderzoek onder ruim duizenden meisjes van 5 tot acht jaar en hun moeders. Mede omdat er uit dit onderzoek is gebleken dat meisjes het ook heel erg leuk vinden om te bouwen komt Lego met een gloednieuwe productlijn helemaal speciaal voor meisjes.

Lego Friends is gebaseerd op vijf sterke meisjeskarakters met verschillende interesses en persoonlijkheden die in ‘Heartlake City’ wonen. Dit nieuwe speelthema biedt meisjes een veelzijdige speelervaring door de combinatie van bouwen en traditioneel poppenspel. Ze kunnen niet alleen de mooiste dingen bouwen ook is het mogelijk om bouwwerken interichten en een rollenspelen te spelen.

Nieuwe Lego kleuren en minipoppetjes
Realistische details en kleuren zijn de leidraad geweest in het ontwerp van Lego Friends. In samenwerking met de meisjes zijn zes nieuwe kleuren gekozen. Tijdens het onderzoek kwam naar voren dat meisjes liever niet te ‘meisjesachtige’ kleuren wilden en daarom is gekozen voor twee blauwe, twee paarse en twee groene kleurtinten.

Uit het onderzoek bleek ook dat meisjes de originele LEGO minifiguren niet aantrekkelijk vonden, omdat ze niet mooi en realistisch zijn. Daarom zijn er ‘mooiere’ poppetjes ontworpen deze minipoppetjes zin 5 millimeter groter dan hun broertjes. Ze hebben realistische proporties, een gedetailleerd gezicht en leuke kleding. Ook de bouwsets bevatten veel accessoires en details, zoals een peper- en zoutstel in de keuken, geld in de kassa en een laptop in de studio.

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Ocean Bricks in Koninklijke Burgers’ Zoo [verslag]

Het is jaren geleden dat we met z’n vijven naar een dierentuin zijn geweest. Vandaag …

Share
Share